Nastavitve kartice
Pred kratkim sem kupil grafično kartico ATI RADEON 9100 64MB, vendar imam z njo probleme pri nastavitvah.Če prižgem računalnik brez da imam kabel vštekan v TV out imam lepo sliko brez migetanja, če pa vštekam kabel v TV out, mi že pri samem zagonu manjka slike zgoraj in spodaj, kasneje pa ko se sistem naloži, je slika sicer vredu, vendar vseeno nekoliko utripa kljub ročni nastavitve osveževanja.
Problem pa imam tudi pri nastavitvah TV out-a, saj se mi prenese samo slika ki jo imam za ozadje in še ta je črnobela, ne pa tudi namizje.
Hvaležen bi bil za vsako pomoč!!
lp
Uf, to tudi zna biti problem, včasih namreč ne gre z Svideo kablom (to je tak, ki ima priključke podobne miškinemu (ps2). včasih je potrebno, naj se sliši še tako čudno kupiti adapter iz S-videa na činč (iz kartice) in potem še iz činča na scart za na TV. (in vmes činč-činč kabel)
Takole sem svojčas premišljeval: imam kartico z S-video izhodom in poleg je bila priložen adapter na činč. Scart adapter, ki sem ga kupil je imel Svideo vhod, video činč in dva audio činča, pa še stikalce za IN/OUT preklapljanje.
Če že z činčem dela tako super (sem si mislil) bo pa z S-video kablom ja še bolje. Figo. Od vsega naštetega (razen seveda kartice) je bil najdražja reč, barve pa niso in niso hotele na TV. Niti s čopičem ne!
Torej, če kdo potrebuje svideo kabel na se javi, šenkam za pivo.
Tebi gp pa nasvet, poskusi še z činči. Dobro bi bilo, če bi si scart in S-video-činč adapter lahko v štacuni najprej sposodil, da vidiš, kako deluje.
Je pa vse skupaj odvisno od televizije, da ne bo kdo takoj pametoval, kako njemu doma vse dela super.
Forum je zaprt za komentiranje.