Najdi forum

Zakaj to počne?

Tudi ko nisem povezan z internetom se mi zadnje čase dogajajo čudne stvari. Vsakih nekaj minut se namreč oglasi disketna enota, kljub temu, da v njej ni diskete in tudi če nič ne delam na rač. samo da lavfa in vsakih nekaj minut tisti zvok, ki je podoben tistemu, kot če bi kliknil na A:\ pogon pa v njem nebi bilo diskete, samo da v tem primeru nič ne kliknem ampak se disketna enota kar sama oglaša.
Zakaj to počne?

pozdrav

ENA od možnosti je, da si zadnje čase kaj gledal z disete. Poskusi tole (domnevam da imaš Xp, ker so le ti ponavadi tako tečni. Če ne, je postopek itak podoben):

Desni klik na opravilno vrstico
Lastnosti
“Meni Start”
po meri
počisti
v redu

gre zato, da zbrišeš bližnjico do zadnjih 10 ali koliko že dokumentov, ki si jih odpiral (v meniju start, dokumenti). Winsi obnavljajo bližnjice in šarijo po tvoji disketni enoti.
Če to ni to, povej.

Ja zgleda, da je bilo ravno to. Sedaj je zaenkrat še mir. Sicer imam win98SE ampak saj je glede tega verjetno podobno.

Wega hvala

Ali pa naprimer, če v oknu “Moji dokumenti” izbrišem kakšno datoteko, se njeno ime še vedno nahaja v meniju Start – Moji dokumenti, čeprav jo v oknu “Moji dokumenti” in v košu že zdavnaj ni več. Aloi gre pri tem za podobno zadevo, kot praviš da win obnavljajo bližnjice? Torej podobno kot v primeru disketne enote?

lp

Skoraj isto, samo, da ne slišiš “brskanja”, pač prečekira jo in vidi, da je ni več. Obstajajo tudi programi, ki ti iščejo neveljavne bližnjice, saj le te niso samo v start meniju. Recimo, če bi pomotoma v Mojih dokumentih naredil bližnjico do dokumenta na disketi. Razlika med tistimi, ki so v start meniju je le ta, da se slednje kreirajo same od sebe.

Eden izmed takih programov za iskanje neveljavnih bljižnic je npr. System Mechanic

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close