Najdi forum

Hcerki nameravam kupiti racunalnik. Njena zelja je, da bi ga imela ze zdaj ( igrice, risanje ). Stara je 5,5 let. Bojim se, da bo ze zastarel takrat, ko ga bo v resnici potrebovala. Kdaj mislite bi bil primeren cas za nakup ? Kako hitro gre danes razvoj racunalniske opreme? Prosim za nasvet .

Kar kupis danes je jutri ze zgodovina…

Hcerkici pa le kupi racunalnik, ce ti financno stanje to omogoca tam za kakih 150k SIT. Pri otrocih ne velja varcevat, ker potrebujejo bistveno zmogljivejse stroje kot mi “stari fosili”.

Ce pa se zagreje, kar pripravite proracun za nov racunalnik na 3-4 leta…

Prezgodaj??

Mogoče za cca pol leta – kdaj gre v prvi razred. Vse šole devetletke imajo v vsakem prvem razredu računalniški kotiček, ki jih spremlja naprej prek cele prve trijade.

Računalnik bo sigurno “zastarel” tako kot avto takoj, ko ga odneseš iz trgovine.

Smiselno je edino razmišljati o moči računalnika za tako mladega pikolina:

celeron 1,7; 256MB RAM; 40GB HD; DVD; obvezno zvočniki in mikrofon za zvočne (didaktične) igre; 17″ monitor + WIN –> bivši pcx cca 220KSIT

Kaj pa vsi govorite?? Če ti lahko priporočam, za 5,5 let starega otroka kupi naj najcenejši računalnik, ki se še sploh lahko kupi. Na njem bo lahko vse delala: risala, pisala, igrice, snemala zvoke, gledala filme (risanke), poslušala glasbo…in še in še. Toliko star otrok ne uporablja zmogljive programe, igre (ki potrebujejo ultra hitre procesorje in grafične kartice) pa so še za otroka prezahtevne. Brez veze sedaj veliko vložiš v računalnik, ki bo do polovice koriščen, čez par let (ko bo že zahtevala več) pa bo zastarel. Počasi lepo…Tudi najcenejši v trgovini bo še predober zanjo.

lp

Draga Meta,

nikakor ni prezgodaj za nakup. Se kar prav odločata, zelo nadebudno hčerkico imata, čestitam vama!

Kar se nakupa tiče se skoraj povsem strinjam s Snake. Sploh ne potrebujete dragega računalnika. Z monitorjem vred naj bi zadeva stala le kakih 120.000 tolarjev.

Nista pa povedala, kaj bosta pa starša delala na tem računalniku?
Če imata že svojega, zmogljivejšega, potem bo cenejši nakup povsem zadovoljil hčerkine potrebe. Če bosta tudi sama kaj čarala pa le odštejta kakih 20 – 40 tisočakov več, odvisno od družinskega proračuna seveda.

Tudi tiskalnik naj ne bo najcenejši, monitor ravno tako izberita 17 colski po zmerni ceni, da bosta hčerki priranila zdrave očke.
Če je cash bi morda vzela LCD zaslon?

Skratka, še kdo bo kaj pripisal na vajino vprašanja, malo še počakajta pred nakupom.

Po moje bi bil tudi rabljen vec kot odlicen. Recimo v tretjem razredu pa ze presaltate na nekaj novejsega.

LP Teja

Se strinjam s T.Tejo.

Ma nevem no, tam nekje do 7-8 leta bi skor mogel biti dovolj kak
rabljen kompjuter za cca 50-60 tisoč. Take igrice ki so primerne za 6 letnike
tečejo že na 486 DX ki ga dobiš za 10 tisoč

konfiguracija
windows 95-98
procesor 300- 500mhz
ram 64
harddisk od 2 do 6 GB
zvočniki
za dve – tri leta bo tak kompjuter zakon.

pa ne ga srat z celeronom 1700 za šest let starega otroka. Karkoli bi kupili zdaj
bo do takrat ko ga bo otrok začel uporabljat dejansko totalno zastarelo.
poglej malo na
Mora pa računalnik bit brezhiben, to pa ja.
No ja, če denar ni ovira potem pač greš v trgovino in vržeš 200.000 in odneseš.
P saj ne da ne bi dal otroku najboljše, enostavno hude mašine še ne potrebuje
še nekaj let.

Najlepsa hvala za vase odgovore. Skratka vsi ste podprli hcerkino zeljo, da ji kupim racunalnik in da nisem nora jaz. Po vasih odgovorih sem prisla do zakljucka, da je zdaj res neumnost, da vlozim za nakup veliko denarja, ker bo racunalnik samo do polovice koriscen, cez 4 leta pa ze zastarel. Zato sem se odlocila, da kupim kar rabljenega ( seveda predhodno stestiranega, da deluje ). Hcerka bo tudi s tem zelo, zelo zadovoljna. Jaz pa imam v sluzbi svoj racunalnik in internetno povezavo ter nimam nobene potrebe oz. zelje, da bi delala se doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close