Iz katerega računalnika?
Da če pogledaš celotno “zaglavje” elektronske pošte.
Poizkusi si jo shraniti na disk – pošto – ne priponko in jo potem odpreš
kar z notepadom, če gre vse po sreči imaš vpisano tudi imee računalnika iz
katerega je pošto poslal.
Drugače pa če pa pošilja pošto preko spletnega vmesnika pa skoraj nimaš
šanse, da bi ugotovil iz kje to jo je poslal.
Lep dan!
Sedaj mi je končno uspelo odpreti datoteko z notepadom. Odprlo se je cel kup enih šifer in številk. Edina stvar, ki je meni iz te gore podatkov nekako razumljiva je email naslov.
Kaj pomenijo vse tiste številke pa nebi vedel. Mogoče se tebi zdi smešno, ker ti je vse to samoumevno, vendar če tega nisi še nikoli videl ne moraš vedeti. Če se mi pa malce smeješ pa zaradi tega še ne bo konec sveta.
lp
Pošiljaj na svoj mail pošto iz drugih mail računov in iz drugih računalnikov. Potem naredi isto (notepad) in primerjaj pošto med seboj (predvsem pop naslove, smtop, email naslove…-ker je verjetno več takšnih naslovov v datoteki). Začni malo tuhtat in se ti bo kmalu posvetilo kaj bi kaj pomenilo in kaj se je pri pošiljanju iz različnih računalnikov (in različnih mail računov) spreminjalo….
lp
Uh, to bi bilo pa zame zaenkrat še nekoliko prezahtevno.
Toliko me pa zopet ne matra firbec kje se je on nahajal tisti trenutek ko je pošiljal ali v Ljubljani ali v Kranju.
Vpršal sem, ker sem si predstavljal, da je to nekako bolj enostavno in da mi lahko kdo to na brzino pove.
Bo pa še najbolje, da mu verjamem na besedo.
hvala za odgovore
lp
Forum je zaprt za komentiranje.