Najdi forum

montaža ISDN

Ali lahko Telekom najemniku stanovanja v njem montira ISDN priključek, brez dovoljenja lastnika tega stanovanja?

hvala in lep pozdrav

Kaj ima to veze z računalništvom? Bodi malo obziren. Če mene vprašaš, Telekom zanima le kdo ima pravice in obveznosti do obstoječega telefonskega priključka (tisti mora tudi podpisati in ne tisti kdo je lastnik hiše – običajno je to ena in ista oseba).
Na drugi strani pa ima lastnik pravico odločati kaj se počenja v njegovi hiši, ne?
Poišči raje kakšen pravniški forum (ali pa vprašaj na Telekomu – imaš celo brezplačno številko)

lp

Kaj ima to veze z računalništvom?

Dragi Lancer domnevam, da si še začetnik v računalništvu, zato naj ti nekoliko razložim. Če si mogoče že gdaj slišal za internet potem ti bodo povedali, da je internet povezan z računalništvom.
Na internet pa se je potrebno nekako priključiti in ena izmed možnosti v Sloveniji je tudi ADSL. Predpogoj za ADSL pa je zaenkrat še vedno ISDN.

Ali ti je sedaj že kaj jasna povezava med ISDN in računalništvom?

Vprašal sem pa sem zaradi tega, ker imajo ljudje s tem izkušnje in mogoče kdo pove svojo.

Če pa nebi smel postaviti tega vprašanja in če ISDN res nima nobene veze z računalništvom se ti pa opravičujem gospod Lancer!
Upam da Klemenxxa, Tajfuna, hmma in ostalih moje vprašanje ne moti tako zelo kot tebe Lancer!

lp

Je mogoče…
odvisno pa je, kdo je lastnik priključka… Pri ISDN je možnost vzet priključek in ko se odseliš, ga vzameš s seboj… če pa vzameš priključek na novo (brez da daš analogno št. notri) jih ne zanima lastnik stanovanja….

Čuj kakec,

Da bi vsaj vprašal o tehničnih zadevah ISDN-ja, ne o pravniških. Je tudi to del računalništva? Po tvoji logiki bi potem lahko tukaj razpravljali tudi o lesni industriji – saj več, računalniška mizica. Pa še nekaj…jaz že imam adsl (ti ga pa morda ne boš nikoli niti imel – saj več….lastnik, najemnik 🙂 , tako, da si se spravil na napačnega, če želiš koga poučevati o internetu in adsl-ju.

lp

hvala za odgovor

ni zakaj 🙂

Ko sem jaz kupoval ISDN, je moral soglasje dati lastnik obstoječe številke.
Vedeti moraš, da je že naročnina višja (pa če je kaj impulzov ali ne) in tudi dodatna škatla in napajnje te škatle bo lastnika verjeto zanimalo – poseg v njegovo imetje.

Zato se le dogovori z lastnikom…

Hja kekec, verjetno bo res najbolje, da pokličeš kar Telekom, kjer ti bojo znali povedati kaj več, čeprav tudi tam lahko naletiš na kakšnega “kekca”.

Ko sem jaz naredil preskok na ISDN so hoteli podpis pogodbe z lastnikom in ker je bil lastnik analogne številke moj pokojni dedek, sem jim moral prinesti mrliški list. Tako da mislim, da bo lastnik tvoje številke moral dahniti tisti DA.

Mene osebno ne motijo nobena vprašanja, čeravno me včasih zanese in na kakšen post malce šaljivo (upam, da ne žaljivo?) odgovorim.

Ne bi pa bilo lepo, če bi se tudi na računalniškem forumu začeli neprijazni odgovori in zafrkavanje posameznih uporabnikov, kar lahko vidite na naketerih drugih forumih.

V bistvu običajno res vsak želi ustrezen odgovor na svoje vprašanje ali problem, ki ga rešuje. Torej ostanimo na nivoju še naprej!

Pa še to: kar se foruma tiče, sem tule kot vsak drug uporabnik in nič več. Odgovore na poste pa pišem povsem prostovoljno, ker je to tudi ena od dejavnosti podjetja, ki ga vodim – individualno usposabljanje rač. uporabnikov.

Ja hmmm, mi je že obljubil, da bo izrekel usodni DA?

Ali pa če ga kar zaprosim naj mi da svoj mrliški list, da ga
nesem na Telekom? :))) he he…

:))) he he…

lp

Haha samo ne mu preveč očitno pomagat pri tem, da ne bomo kaj v črni kroniki brali :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close