Najdi forum

Težave z Explorerjem

Že nekaj dni sploh več ne morem priti v Explorer – ko na namizju kliknem ikono Explorer, se ne zgodi nič, tako da zdaj začasno uporabljam Netscape, a mi sploh ne ustreza – bi mi znal kdo pomagat, kaj bi lahko bilo narobe oz. kaj je treba storiti, da Explorer spet začne delovati?
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Maja

Poskusi sledece:

Pojdi v mapo Program files in nato v mapo Internet explorer in klikni na ikono Iexplore?

Sem poskusila tudi tako, pa ne gre na noben način. Ne vem, mogoče bi lahko bilo krivo tudi to, da smo naložili tisti program Adware6 ali kako se že imenuje (za preprečevanje vsiljivih reklam itd.), če je zbrisal kaj preveč? kako še lahko poskusim?

Nič preveč, kvečjemu premalo je zbrisal oz. si zbrisala sama.

Hja, več stvari.
– Najprej imaš od Win Me možnost obnovitve sistema, to pomeni – če nisi odtlej, ko ti je IE še delal nevemkaj vse inštalirala – lahko obnoviš sistem na dan, ko ti je zadeva delala. Greš torej v Start/programi/pripomočki/sistemska orodja/obnovitev sistema (V XP podobno poišči System restore), ter sledi navodilom čarovnika. Ne boj se, izgubila ne boš nobenega dokumenta, ne bo pa več inštaliranih tistih programov, ki si jih namestila med od izbranega datuma naprej. Če ti vse skupaj po preizkušanju ni všeč lahko obnovitev prekličeš in vse je tako kot prej.
– Druga možnost je, da malce premisliš, kaj si nameščala zadnje dni. Sicer še nisem slišal, da bi Ad Aware delal kakšne probleme, čeprav lahko v kombinaciji s kakšnim protivirusnim programom pride tudi do tega. Pač poskusi. Najprej v zgoraj opisanem programu (sistem Restore) ustvari “obnovitveno točko” (ne boj se, vodi te čarovnik), da boš vedno lahko sistem obnovila na takega kot je trenutno, potem pa poskusi deinštalirati kak program, za katerega seti zdi, da bi lahko delal težave in si ga namestila zadnje dni, preden ti je crknil IE.
– Tretja, se mi zdi najboljša možnost je, da si preskrbiš kakšen CD z novo verzijo IEja in ga ponovno namestiš. Enostavno povoziš.
– Pa še tole. Kaj se zgodi če klikneš recimo na povezavo v kakšnem emailu? Kaj se bo zgodilo, če v Start/Zaženi… vpišeš recimo “http://med.over.net/”. Ti odpre IE??

Wega (in ostali), najlepša hvala za izčrpne informacije, a žal mi še vedno ni nič od tega pomagalo: pri sist. orodjih nimam opcije “obnovitev sistema” (morda se to lahko najde kje drugje?), tista možnost, ki jo pišeš na koncu, pa tudi ne deluje (start, zaženi…). inštalirali smo tudi še enkrat IE, pa še vedno ne dela, torej je najbrž nekje v Windowsih problem, a nimam pojma, kje bi lahko bil.
Ena izmed “čudnih” stvari po novem je ta, da ko grem tja, kjer se določi domača stran (oz. stran, ki se pojavi, ko prideš na internet), so neki čudni znaki, namesto tega,kar je bilo prej: “about: blank” – torej, da bi se odprla prazna stran, kot se je prej. In če tu poskusim zamenjat te čudne znake (ene tri črke) z “abotu: blank”, kar ignorira oz. javlja napako, tako da so potem, ko spet pridem tja, spet tiste črke, namesto “about: blank”. Res ne vem več, kaj naj!

Format c:

Haha, tajfun, problem je v tem, da se iz windows ne da izvesti tega ukaza:))
Maja, tebi pa, tik preden ti poči film še dve stvari:
Na žalost očitno nimaš nameščene obnovitve sistema (lahko preveriš v Nadzorna plošća/dodaj odstrani programe/komponente sistema Windows,ampak za rešitev tvojega problema ni uporabno)
lahko tudi – če si upaš in na svojo odgovornost – pogledaš z regedit v registrsko datoteko in preveriš ključ:HKEY_USERS\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\start page
Ključ se sicer lahko malce razlikuje, ker ne vem katero verzijo imaš ampak če v najdi… vpišeš start page ti bo že našlo tiste čudne črke. Proč z njimi!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close