Najdi forum

ADSL – modem ( lučke)

Nedavno nazaj smo si doma omislili ADSL.
ŠE vedno pa mi ni jasno, kaj pomenijo Določene lučke, katere gorijo na ADSL modemu.

Zadnjič smo imeli probleme, ko nam je ADSL lučka utripala. TxD, RxD pa sploh niso delovale. Ali bolje TxD še nekako RxD pa nič…

PRi tem smo imeli tudi moteno uporabo NETA. Nobene strani ni našel. Pri tem, da se je lučka, 2M, kjer imamo splošno hitrostno nalaganje – premikala od 2M na DATG lučko…

Ima kdo še podobne težave.
In mi lahko kdo razloži, kaj pomenijo določene lučke na ADSL MODEMU, ker tega ni bilo poleg, ko smo ga prejeli…

Hvala za vnaprej.

In ali je možno ob teh napakah, katere sem navedla, da je bil moten signal telecoma, ali je to porblem v MODEMU?

Se kdo spozna na to?

Hvala.

Metka.

Imam ADSL modem, tudi pri meni ni bilo navodil za kja je katera lučka, vendar sem nekako skapiral naslednje:
ADSL gori, če imaš povezavo
RxD in TxD predstavljata promet, ko lučka gori se nekaj nalaga ali pa pošilja
Ein da je prižgan
500 K, 1M, 2M itd. predstavljajo hitrost povezave
G.DMT pa pojma nimam, meni stalno gori

Do edaj se mi je parkrat zgodilo, da so gorele vse lučke hkrati. Takrat je edino pomagalo, da sem ugasnil računalnik, potegnil vse kable iz modema jih dal nazaj ter ponovno prižgal računalnik.

Če ti ADSL lučka utripa, potem verjetno ni nekaj vredu s povezavo, ker mora stalno goret.

Morda ti bo lahko kdo s SiOla oziroma Telekoma bolj pomagal, če se seveda spozanjo na to.

Mislila sem DTG ne. G.DMT. Ta tudi meni stalno gori.
Menim, da je bila res kriva povezava. Ker ADSL lučka ni GORELA mareveč je utripala, potem pa TxD in RxD. niti malo nista ZAZNALI signala, ali branja. No ko to sedaj pišem vse prav lepo utripajo.

No tudi meni so že gorele vse LUČKE, čisto vse in sem izklopila samo MODEM in ga ponovno vključila.
Menim, da je bila res kriva povezava.
Je pa res, DA BI LAHKO k tem MODEMU dodali še OSNOVNO – to kar je na njem in ne samo kako se ga priključi, TO ZNA vsak “bebec” . 🙂

In imaš prav – Skoraj sem že razsula rač. s tistim od Siol-a ( 080 ), predno mi povedo, da je mogoče moten SIGNAL :)…

Mogoče – no sedaj vse normalno dela…:)

Lepo kajne…

Lepo Uporabo Adsl Ti želim, Andrej 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close