Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ni ravno o računalništvu, a……. ???

Ni ravno o računalništvu, a……. ???

No tale tema nima ne vem kake veze z računalništvom a po pravici povedano niti ne poznam nekega drugega foruma, kjer bi lahko vprašal kaj podobnega. Namreč kakih 8 mesecev imam doma synthesizer Yamaha PSR – 1000. No tistih vgrajenih 184 ritmov sem se že malo najedel, zato sem pričel po internetu iskati fajle, ki bojda obstajajo, za updatat instrument z novimi ritmi ( Synthi ima namreč tudi disketni pogon in seveda tudi izhod/vhod za na PC). In res našel sem kup enih fajlov , ki pa imajo eno samo napako. Imajo namreč končnico STY. In jaz revež ne vem kaj s temi fajli početi. Zlowdal sem jih z neta, kaj pa zdaj? Namreč , ko kliknem na kakšnega od teh zlowdanih fajlov se mi odpre tisto znano okence:” Za
odpiranje uporabi”. Torej kaj sedaj, kako spraviti te fajle na instrument , da bo to špilalo? A je treba kupit kak kabel, ali gre to preko diskete? Če kdo ve, naj mi prosim pomaga !!!

Posavec

Pa venda ima zveze, ker so omenjene diskete hehe..

Živjo Posavc!

So ti že zamenjali direktorico ali še pač ne ???

Ti imaš na voljo za tvojo Yamahico naslednje storitve:

1. če preimenuješ datoteko .sty v .mid ti bo špilal lepo Microsoft
2. Na strani: imaš brezplačen
player/urejevalnik in kaj vem kaj še teh tvojih .sty datotek
3. Na strani imaš kar nekaj orodij za tvojo
Yamahico – sicer so plačljivi in demo verzije, ampak če ti bo kaj všeč le
povej kaj ti je všeč pa bomo kaj storili, da ti bo še bolj všeč…
4. Na strani imaš ceeel kup teh
tvojih .sty datotek – no ja glasbenih zadev.

Predno sem ti dal nasvet sem si dol potegnil tisti midiplayer iz zgornje točke (1)
in ga instaliral v Windows XP – pa špila.

Kaj te še zanima ??? Le povej!!

Pa lepe praznike!!!

lp

Živjo!

Evo še malce
tukaj imaš zastonj – torej po nabavni ceni urejevalnik/player in ah kaj pa vem
ko se ne ukvarjam z glasbo zadevo za .sty datoteke za tvojo Yamaho!
Ne boj se – program za download je v Angleškem jeziku, čeprav ima avtor spletno stran v Portugalskem jeziku.

Pa še tukaj sem poglej!

Če pa še kaj najdem pa napišem sem gor, predno grem spat!

lp

Vse o tvoji yamahi

menda je potrebno preko rs-232 posneti datoteke gor.
Ne vem natančno, počakaj, da še kdo drug kaj napiše.

lp

Klemen zdravo !!!

Ja, hvala za tele strani, čeprav tiste na svp.worldu sem praktično vse prežvečil, a tistega , ko rabiš ponavadi ni. Že prej sem si snel dol tiste sty.fajle. Saj odprem jih lahko, imam Magix Notation glasbeni program in zadevo fino odšpila, a jaz bi rad to zadevo spravil na Yamaho. Na netu tudi obstaja yahoo grupa z imenom “Yamaha – psr songs”, kjer je nekaj čez 26000 postov, kjer si vsi izmenjujejo neke fajle od raznih komadov, le jaz revež pa še osnovnih ne znam na instrument spraviti. Pa tudi moja Angleščina ni bog ve kaj in mi je kar nerodno , da bi gor vprašal in bi se mi pol smejali.

Doma imam tudi brošure ( precej obilne), kjer je opisano vse o instrumentu, omenjene so tudi datoteke Sty, a kako jih gor spravit , tega pa ne piše.

Na netu obstaja tudi stran, ki jo je postavil neki gospod Julijan Zavernik iz Maribora, ki je bojda maher v tovrstnih zadevah. Ima tudi e-mail kamor sem mu pisal že dvakrat, a kot kaže gospod ali nima časa ali pa je obupal in ne odpisuje več na majle.

Vprašal sem tudi v prodajalni, kjer sem instrument kupil, pa tam zgleda vedo še manj kot jaz.

Kar se pa direktorice tiče pa …….. he, he….. dlje kot do ISDN – priključka nismo prišli. Sem dal vlogo tudi za ADSL pa so mi odgovorili, da omrežje za adsl priključek ni primerno zgrajeno. Ne vem, a je bilo takrat pred 6 imi leti res vse tako na horuk in zjahano ( sorry izrazu) narejeno, ali kaj?

Dobro kar je, je!. Zdajle gremo pod tuš, zvečer gremo pa v špil , za 1. majske praznike bo ludo, pa se je treba psihično pripravit. :-))

Lp in Hvala

Posavec

Pa lepe Prvomajske praznike Dela Vam želim ( tistim, ki delo še imate).

Živjo!!

Še dobro, da sem sam doma …
Šel sem na net in našel navodila za uporabo, hoh to je še huje, kot pa računalniki
ok pojva po vrsti:

zadeva uporablja navadne 3 1/2 ” floppy diskete, ki so očitno lahko tudi ms-dos
formatirane..
Če prav razumem pesmice .psy datoteke enostavno posnameš na disketo
in tam ko imaš okno za predvajanje si izbereš pač floppy enoto in ti mora
špilati..

Povezavo med računalom in Yamaho pa izvedeš na strani računala
z rs-232 kablom na strani pa midi kabel potem imaš pa tudi stikalo, s katerim
izbiraš kako mašino imaš (PC, Mac) in ostala šara.

no ja nekaj takole bi ti moralo delovati, vsaj za začetek.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close