Zakaj?!
Imel sem računalnik. Nato sem si priskrbel ADSL, ki je funkcioniral krasno. Nato mi je crknil disk. Nato sem disk zamenjal za večjim. Nato sem si moral še enkrat inštalirat ADSL – no, v bistvu mi ga ni blo treba inštalirat, ker mam XP-je in si preprosto ustvariš novo povezavo. Nato je ADSL zopet delal. A počasneje. Prenosi česar koli z neta so sicer v redu, strani pa odpira nenormalno dolgo. Celo tako nenormalno počasi, da bi ga lahko primerjal s 56K.
V čem je torej kleč? Bi si moral urediti kaj v nastavitvah, morda kakšne protokole ali kaj drugega? Bi moral poklicati na SIOL in nanje zliti svoj bes? Je kaj narobe z mojimi kabli? Ne vem.
Hvala in lep pozdrav!
Lepo po vrsti: crknil ti je disk. Kateri? Tisti z XPji, tako, da si moral cel sistem na novo naložit? Najbrž, saj se ti sicer ne bi sesula povezava aDSL.
Potem si ga zamenjal z večjim. To zastopim, vsi imamo rajši večjega trdega, pa še manjših se sploh ne dobi, tudi če bi jih rad.
Očitno je težava v IE explorerju.
Torej:
IE, Oroda/Internetne možnosti…/povezave. Kaj imaš tam?
Živjo, Wega, sori, ker je trajalo, da sem se oglasil.
Tam imam pač označeno povezavo, spodaj pa odkljukano: “Never dial a connection”.
Ostalo pa je tako kot pač je. Gumb za LAN nastavitve, za dodat in odstranit povezavo,….itd.
Aja, se to bi vprasal. Ko grem na IE, Oroda/Internetne možnosti…/povezave/nastavitve imam spodaj uporabniško ime in geslo.
Ali sta to tisto uporabniško ime in geslo, s katerima se prijavim v omrežje? Kajti če sta, potem nekaj ni v redu, saj je za geslo vtipkanih daleč preveč znakov v primerjavi z geslom, ki ga dejansko imam. Je možno, da je kaj shekano? In če je, ali to sploh lahko vpliva na hitrost interneta?
Ne, z geslom ni nič narobe (no, najbrž ne). To je samo nova fora, ker kao si prej iz števila zvezdic lahko pogruntal, kako dolgo geslo ima kdo. Sedaj so naredili tako, da so namesto zvezdic pike in vedno jih je več ali manj, kot je v resnici znakov v geslu.
sedaj pa k tvojemu problemu: Kot izglrda ni s povezavo nič narobe, saj bi potem štekali tudi prenosi, ne pa odpiranje strani. Takole na daleč je težko reči, skoraj vedno pa lahko brez škode poskusiš upgrade (povezavo najdeš v helpu ali pa tukaj.
Kaj pa pošta? Kako se ti odpira pošta z kakšno večjo sliko?
Pošta z večjo sliko………ni ravno tako hudo počasi kot odpiranje kakšne internetne strani, je pa vsekakor počasneje kot takrat, ko sem imel stari disk in stare XP-je.
No, opazil sem še to, kar je verjetno logično, glede na to, da mi strani odpira počasi. Ko se pač povežeš na internet, se spodaj desno prikažeta tista dva majhna računalnička, ekrančka, ki simbolizirata, da si povezan. In ko kliknem nanju in ob odpiranju strani spremljam cifre, ki prikazujejo poslane in pa sprejete byte, opažam, kar se mi prej jasno ni dogajalo, da sprejeti byti ne tečejo tekoče, temveč se za nekaj časa dobesedno ustavijo ( od 15 do 20 sekund se ne premaknejo nikamor) ali pa tečejo zelo počasi in to dejansko le v bytih ali pa le po nekaj sekundnem mirovanju po kakšen 1 kb ali 2 naprej, kar pa se pri ADSL povezavi seveda ne bi smelo dogajati. No, potem ko pa že nekaj časa čakam in skoraj izgubim živce pa po tam od 20s (včasih tudi pol minute in več) ven vrže stran in jo včasih še nekaj časa dopolnjuje, da je potem vendarle celotna izrisana.
Sliši se sicer malo, a za ADSL in glede na prejšnje stanje, odločno preveč.
Kot sem rekel, poskusi z uploadom čeprav je čudno, da tudi pošta ne dela, kot bi morala. žal ti bo takole na daleč težko pomagati. Mogoče je kje kaj narobe nastavljeno (ne verjamem, da so kje ostale kakšne nastavitve od modemske povezave, saj praviš, da si šel v novo inštalacijo) lahko, da driver za mrežno ni pravi (čeprav XP poznajo novejše, vseeno pojdi še na domačo stran proizvajalca in si pretoči zadnjo verzijo), lahko celo, da ima kabel kje slab kontakt, ali je narobe priklopljen. Ker je možnosti več, je potrebno iti po vrsti. Vekliko potrpljenja ti želim in kar sproti obveščaj, kaj si opazil ali celo uredil, da bomo vedeli za naslednjič.
Forum je zaprt za komentiranje.