Osebni podatki – razmišljanje
Evo zopet mene!!
Ok pozabimo na cenzuro, ki se je zgodila, zaradi česar se je pač zgodila
in kakor se je pač zgodila..
Moje razmišljanje je naslednje:
Če so na kakršenkoli pač način ti podatki prišli v javnost – in vemo da kar je
na internetu, to ostane za vedno na internetu. To da so si določeni krogi v hipu pridobili recimo 1 milijon podatkov – brezplačno, podatki so stari in recimo da me to ne skrbi in ne spada v tale kontekst mojega razmišljanja…
Kaj mene skrbi je naslednje:
– vsi imamo in uporabljamo plastični denar vsak dan:
– na pumpah,
– avtoceste (ok iz tiste plastike se ve, kje sem se vozil)
– npr. kartice za točke nabirat v trgovinah
– v trgovinah
– recimo tudi v trgovinah z npr. erotičnimi pripomočki (joke :)))
– karte za potovanja
– kino
– gledališča
– knjižnice (katere knjige je bral) (khm Kama Sutra :))))))
– v gostilni jedel
– v buffeju pil
– v zlatani kupil verižico (pa žena nima rojstni dan joke :))))))))
in še milijon mest, je kjer je to v uporabi
– da ne omenjam npr. gsm pogovorov
in da sploh ne omenjam interneta
– elektronska pošta je v čistem ascii zapisu
– khmm, aha pa Klemenxx je včasih pošpegal na kakšno “vročo” stran (ti pacek ti)
Veliki brat točno ve, kje je bil kdaj Klemenxx, tudi če žena ne ve (joke:))))) tako da se da iz raznoraznih zadev izvedeti, da je npr. imel nekje dnevni počitek hehehe joke :)))))
Kdo hudiča mi lahko v naši državi lahko jamči, da ti podatki nekoč ne bodo prispeli na Internet, ko se bo nekomu (cenzura) (cenzura) (cenzura).
Potem pa zna biti še večji hudič, kot je bil npr.s temi podatki.
Ok to lahko sami predebatiramo, saj močno dvomim, da lahko kdorkoli
napiše kakršenkoli uradni odgovor o tem razmišljanju o osebnih podatkih, oz. kako se ti hranijo pri nas ta hip.
Očitno našo ljubo državo samo zanima ali je Klemenxx plačal davek in
dohodnino………………………..
ok lepo se imejte – Klemenxx pa šiba na koncert Brian Adamsa hehe
…stari, saj ni take panike!
Sam dobro veš, kako se opravi transakcija s kreditno kartico npr., je pa tvoja stvar, ali jo daš na voljo tako da zgine izpred tvojih oči ali ne. Skratka nekdo bi kljub pazljivosti vseeno lahko “zbral” podatek kaj vse je Klemenxx nakupil ta mesec in potem seznam poknil na net, a bi za svoje početje moral (kar je še najmanj) leteti iz službe.
Bistvo vsega ni ali se je nekaj podatkov znašlo na netu ali ne, ampak dejstvo, da je podatke nekdo celo uradno zbiral!! Saj je vseeno, ali je prejšnji režim padel, tuda ves gnus gre tistim, ki so tako zbiranje omogočili, finacirali itd.
V današnji družbi je treba skrbeti samo za to, da se zbiranje podatkov na tak način takoj prepreči in sankcionira. Kak heker pa bo morda še vedno kje pljunil kak seznam iz kake baze podatkov in ga obelodanil. A tudi tega bo verjeto vedno manj in celo policija zna “po dolžnosti” kaj izslediti in predati sodišču. Vsaj upam, da gremo v to smer.
Za delo ki je bilo opravljeno, pa naj bo na netu in postane javno dobro, saj smo ga konec koncev vsi financirali…
Hello!
Madonca, Klemenxx, pa še čisto prav imaš!!!!!!!!!!!!!1
In, da bi nekdo vedel, kje in kako in predvsem kdaj in s čim in tako dalje (HA!)!
LP
Senka
P. s.: Kaj pa kontrašpijonaža ?????????? (ha, ha)
P. p. s.: Upam, da bo po tej nesramnosti ostalo še kaj živcev še za kakšno drugo zlobno malenkost (ha, ha).
P. p. p. s.: Upam, da je bil koncert dober.
V bistvu res: nekoč bo nekdo na netu objavil moj zdravstven karton: saj veste, sifilis, impotenca, polje, alkoholizem…
V tem primeru bi morala biti kaznovana dva: tisti, ki je iz malomarnosti dopustil krajo podatkov in tisti, ki je podatke ukradel.
Zasebnosti kot take pa danes ne more biti več: kamere nas snemajo v trgovinah, bankah, križiščih; indetifikacijske kartice vlečemo čez razne POSe in špase, na naročilnicah in obrazcih nagradnih iger pozabimo odkljukati v kotu skrite kvadratke, s katerimi ne dovolimo uporabiti svojih podatkov v “komercialne namene” itd…
Cenzura na internetu pa… če odštejemo, da je trenutno nemogoča pa vendarle menim, da bi sami ponudniki morali skleniti nek etični kodeks, pa čeprav ne obvezujoč. Saj so že na tej strani grde besede zabrisane, pa ne govorimo o cenzuri, le nek nivo se ustvarja.
Živjo Senka!
Ne saj nisem paničen, ali karkoli. Želel sem samo ostalim natrositi malce zadev
za razmišljanje!
Ne da jaz razmišljam, jaz imam to “pošlihtano”, ampak očitno se vsi skupaj
malce premalo zavedamo, kako se lahko tudi naši najbolj intimni podatki
npr. zdravstveni, davčni in ostalo znajde v hipu na internetu in seveda tam tudi
ostane!
Potem bi pa tudi izvedeli, da je bil Klemenxx v toti Mariboru poleti na Lentu in da je
“težil” natakaricam, dokler ga niso na silo odstranili hehe..
Senka lepo se imej!
hehe
in potem se bo nekje na netu prebralo:
Klemenxx – Gorenjec po poklicu si je v letih od 2002 do 2003 sposodil
od sosede N.N. jajca za v solato in nedeljsko kosilo (nudeljne).
Vedno je obljubljal,. da bo jajca tudi vrnil, vendar ko je količina
sposojenih jajc že dosegla 244 komadov, ji je prinesel v zameno kuro,
za katero se je kasneje izkazalo, da je bil petelin iz sosedove vasi, ampak to je
že druga zgodba hehe…
lp
Ja koncert je pa bil pravi, za nas starčke..
Zvezda večera je seveda Mojca iz Velenja, ki je z Bryanom pela pesmico in po
pravici se je deklica prekleto potrudila in je pokazala kar veliko, verjetno več
kot kakšna naša “kvazi ” pevka hehe..
Pa pijačo so nam vso na vhodu zaplenili (nesramneži, pa ravno nam ki smo žejni)..
Bryan je začel nekje ob 21.05 in končal po 23.00 uri. Pesmi pa seveda
iz njegovega železnega repertoarja, same uspešnice..Smo se kar “drli” ja..
Edina škoda je bila, ker (sem v letih) in sem bil na tribuni za ostarele —
spodaj so pa deklice modrčke metale v zrak…
Na tribunah je bilo pa vroče, ampak zuper!!
Poleti pa na Jazz na Lent….
lp
Pazljivost ti pri teh zadevah nič ne pomaga, banke, avtoceste in podobne zadevšne hranijo podatke o tvojih aktivnostih še dolgo potem, ko je vse že zdavnaj mimo. Na koncu koncev še soseda od Klemenxxa ne vrže stran tistega listka od jajcev, pa čeprav jih je že vse lepo nazaj vrnil :))
In v dobi, ko je večino podatkov v neki elektronski obliki, je kraja (odtujitev) takih podatkov še neprimerno lažja, kot je bilo včasih, ko je bilo treba odnest 4 tone papirja.
In lahko ti tudi iz prve roke povem, da je v nekaterih bankah za varnost podatkov poskrbljeno precej slabše, kot bi si človek predstavljal. Samo na srečo bi bilo stotine milijonov transakcij, ki so jih slovenčki opravili v zadnjih letih, med njimi tudi to, da je hmmm leta 1994 jedel v restavraciji za x.xxx,00 SIT, najmanj toliko nezanimivih, kot udba, vsaj dokler ne bi nekdo dobil direktive, da so ti podatki prepovedani in je do njih treba onemogočit dostop. Potem pa saj veš, prepovedano je najslajše in že iz principa je potem potrebno poškilit, kolko ima sosed plače in kolko je dal hmmm za novi avto(pa čeprav leta 2 pa 3).
Hello!
Pa kaj potem, če bi se vse videlo na Guglu?!?
Jaz jim dam tudi kompletne podatke o svoji DNK, morda pa bi me kdo želel klonirati, ko bi videl kakšne super lastnosti premore moja malenkost! (HA!)
Ja, klemenxx, poleti pa si lepo, lepo, lepo vabljen na “toti” konec.
V pivovarni v Laškem pivo že zori….
P. s.: V razsvetljenje nevednežem: preden gre pivo v prodajo ga zorijo v posebnem tehnološkem postopku, ki traja vsaj tri tedne (lahko pa tudi več; odvisno od vrste piva).
Razsvetljuje vas bodoči inženir živilstva
Senka
Forum je zaprt za komentiranje.