Najdi forum

Access 2000

Živjo.

A se kdo spozna na Access? Imam problem, kako importirati datoteko tipa *.dat v Access 2000. V prejšnjih verzijah je to delalo brez problemov, zdaj me pa ta stvar že pošteno jezi. Če je komu uspelo, naj mi pove kako.

Lep dan!

Miška

A je to drugače navadna text datoteka ali je to kakšna baza?

To je čisto navadna datoteka, ki jo lahko obdeluješna primer z Notepadom. Vse ostale tipe (npr. iz accessa, excella, txt datoteke) lahko brez problema importiraš, pri importu *.dat pa vrne sporočilo: Cannot update. Database or object is read-only.
(To seveda ni res).

Miška

Aha.
A imaš probleme z importom vedno v isto bazo(tabelo), ali si probala tudi v kakšno drugo.
Poglej še če slučajno Access za sabo ne pobriše ldb datoteke. Ko baza ni odprta preveri, če poleg mdb obstaja tudi ldb datoteka in jo pobriši.

Drugače pa če nimaš kakih zaupnih podatkov lahko pošlješ datoteko pa bomo vidli, kje ga bixa.

Vse sem že probala. Lahko vzameš katerokoli datotetko. Ker ne vem, kam ti naj pošljem file, ti pošiljam link
http://www.bsi.si/_data/tecajnice/t_tecaj_valute_eu.dat, pa poskusi. če bo tebi delalo. Naj ti povem še, da sem poskusila že na skoraj vseh platformah (Windows NT, Windows XP, Windows 2000), pa nikjer ne dela tale Access 2000.

Hvala za trud!

Miška

Ker je siolov net spet nekaj počepnil se ne da priti do bsi, zato mi lahko pošlješ kak filetek na mail.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close