Najdi forum

kako do USB porta?

Imam win98 SE. Kupila se digitalno kamero, ko sem jo želela priklopiti na USB port, sem ugotovila, da ti gonilniki sploh niso nameščeni. Kako jih lahko dodam z CD-ja z windowsi ali kako drugače. Ko vključim USB kabel, računalnik namreč fotoaparata ne zazna. Hvala za nasvet!

P.S.: Mudi se mi, ker sem že rahlo neučakana, rada bi namreč videla, kakšne so prve slike, ki sem jih posnela z novo kamero 🙂

V mojem primeru so bili gonilniki priloženi na Cd-ju s software-om za kamero.

Win 98 SE ne potrebuje nikakršnih USB gonilnikov, ker jih vsebuje že sam. Torej, ali imaš pokvarjen USB port, ali imaš morda v BIOS-u izključen USB, ali pa kakšno drugo neumnost….

Na seznamu naprav ni Universal Serial Bus kontrolerja, zato domnevam, da je treba ta del Windowsov ponovno naložiti.
Samo kako in od kod??

Tepec, to nima nobene zveze z gonilniki, ki so priloženi kameri.

Nisem ziher, da imaš prav. Namreč, na CD-ju so gonilniki za usb posebej za uporabnike win98, ki za novejše verzije oken niso potrebni. Kakšni drugi gonilniki pa naj bi bili še priloženi?

Če med napravami ni USB kontrolerja, v bistvu ne moreš priključiti nobene USB naprave. Gre torej za USB kontroler in ne za gonilnike kamere, ki so potrebni za priključitev na USB port – te imam seveda na cd-ju, jasno.

Poglej raje v BIOS nastavitvah mašine če imaš usb omogočen (enabled).

lp

Excuse my ignorance. Nomen est omen.

ah, kaj, vsak se lahko zmoč

Prva stvar, ki jo moraš preveriti:
Z desnim klikom miške klikni na moj računalnik odpre se ti meni nato klkni lastnosti in upravitelj naprav preveri če imaš kaj v vezi usb in če ni zraven nobenih klicajev ali vprašajev bi moral aparat računalnik zaznati ko ga priklopiš. V primeru da ga ne pojdi v varni zagon ( ob zagonu pc pritiskaj tipko F8 in v izbirnem meniju izberi varni zagon. Nato pojdi v upravitelj naprav kot sem opisal zgoraj in odstrani vse od usb. Po ponovnem zagonu ti bo na novo instaliral usb. Potem bi moralo delovati.
lp Andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close