Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija hitrost povezave ISDN ali ADSL

hitrost povezave ISDN ali ADSL

Kolikšna je dejanska hitrost povezave ISDN? 64kbit v eno smer in 64kbit v drugo.. je to skupaj 128kbit v obe smeri? Ali pa je vsota prometa proti serverju in nazaj 64kbit? Kako je z ADSLjem? Če imamo najenostavnejšo povezavo 1024/256 ali to pomeni skupna hitrost 1280kbit v obe smeri ali 1024kbit = kserverju*8 + odserverja.

To pomeni 1.024 kbit/s od serverja k tebi (download) in 256 kbit/s obratno.
Pa ne mislit, da boš tako hitrost downloada dosegal vedno. Še posebej ne mislit, če boš downloadal kaj s P2P programi (eDonkey)

brrrrr

Ja, saj jest imam pri Kazii 50 downlovdov naenkrat, tko da imam popvrečje tam okoli 300MB/uro – 400MB/uro, kar ustreza 680-910kbit/sekundo.

Sicer pa mene zanima, če je možen skupen prenos 1024 in 256 kbit v drugo smer. Ker pri ISDN, kakor jaz vem iz lastnih izkušenj, temu ni tako. Pri Isdnju ni bilo mogoče hkrati downlovdati z deklarirano hitrostjo 64kbit in uplovdati s 64kbit. Vedno je bila vsota povezave 64kbit, torej sem lahko denimo downlovdal s 32 in uplovdal s 32 kbit. Upam, da ste ugotovil, kaj hočem poveadt.

Zdaj sem ravno downloadal iz prijateljevega ftp serverja z hitrostjo 1024 kbit.
Odvisno je od kod downloadaš, iz katerega servera. Največ pa lahko dosežeš 1024 kbit. Tudi upload je možen 256. Toda pravijo, da se oboje zgodi le redkokdaj.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close