CD pred. vs. MD pred.
Ta tema verjetno ne sodi preveč sem, ampak mogoče pa mi bo lahko kdo vseeno odgovoril na vprašanje.
Pravkar se odločam o nakupu CD playerja in v big bangu sem opazila tudi MD playerje, ki pa so bistveno dražji. Sedaj me pa zanima, če je kakšna razlika med njima glede kvalitete zvoka? Je kateri boljši/slabši? Problem je namreč, da se mi CD player zdi nekako prevelika škatla za prenašat po svetu naokoli 🙂 MD player je pa zelo drag, še posebej tisti, ki predvaja še mp3-je. Ali pa se mogoče da kje kakšnega ceneje dobiti tu v Sloveniji?
Lep pozdrav,
mina
V CD player lahko vstaviš katerikoli CD, ki si ga spečeš sama, ki si ga kupiš, ki ti ga naredijo drugi. Pri MDju si večinoma omejena samo na tisto glasbo, ki jo posnameš sama. Tako da ne vem če dimenzije res odtehtajo uporabnost. Sicer pa je MDje “pogruntal” Sony, ki po svoji navadi za svoje izume zahteva peklensko visoke licence, zato dobiš na trgu tako malo teh produktov, mejhne serije pa avtomatsko pomenijo visoko ceno. Po moje bo MD playerju kmalu odklenkalo, saj dobiš danes MP3 playerje s flash RAMom že v enaki kapaciteti kot MD ob bistveno manjših dimenzijah.
Se strinjam z Romanom, MD je pasee. Zanimiv je bil v časih, ko cd pekači še niso bili prav pogosta zadeva v domovih, muzike v digitalni obliki (razen na cdjih) pa tudi nisi dobil na vsakem voglu. Edina prednost, ki jo še ima MD je ta, da si lahko posnameš stvari direkno iz radija(kar pa danes tudi ne počne skoraj nihče več).
Če imaš doma pečico, ali jo nameravaš v kratkem nabaviti, potem je skoraj sigurno najboljša varjanta discman, ki zna predvajati tudi mp3. Zjutraj pa pojej malo močnejši zajtrk, da boš lažje prenašala škatlo naokoli 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.