Še enkrat disk
Težko je soditi o kakovosti posameznih znamk diskov. Uporabniki večinoma ocenjujejo njihovo delovanje in zanesljivost po lastnih izkušnjah. Primer: če je meni letos crknila bencinska črpalka na lanosu, ne morem z gotovostjo trditi, da bo sedaj skoraj vsem lastnikom…
Pred leti so IBM-ove diske zelo hvalili, ker pa cene zaradi konkurence hitro padajo, trpi tudi kakovost izdelkov. Veliko je odvisno tudi od uspeha uvajanja novih tehnologij, saj v bistvu šele uporabniki zaznajo napake.
Za mnenje poprosi še nekaj serviserjev v rač. firmah, pa boš najlaže ocenil, katere znamke diskov se morda velja izogniti.
Imamo 3 IBM-ove diske, 20, 30 in 40 GB, pa se (za sedaj) kar lepo vrtijo, že izven garancije.
Želim ti dober nakup Robi.
Robi, nekaj o IBM-ovih diskih najdeš tudi na Megahitovih straneh:
Tam je med drugim omenjeno, da lahko slabe sektorje na disku povzroči nepravilno ugašanje win 98, SE in celo ME.Potem pa je podan tale link:
http://support.microsoft.com/directory/content.asp?ID=FH;EN-US;w98
Potem pa na tej strani ni nič kar se tiče slabih sektorjev na disku.Vsaj jaz nisem nič našel.
Ali se lahko slab sektor, povzročen z nepravilno zaustavitvijo Win 98 na kakšen način odpravijo?
Forum je zaprt za komentiranje.