DMA in XP
z win xp pro mora biti nekaj hudo narobe.preverjali smo na 2 računalnikah.vse gre počasneje kot pri ME.od diska do cd-roma pa do cdrw-ja.disk smo merili z hd-tachom in je dosti počasnejši kot pri ME,enako cd-rom.vsi pravijo da ti xp sami nastavijo dma ampak verjetno je neka napaka oz. KJE LAHKO SAM NASTAVIM DMA?saj navidez ni počasneje ,ampak če zelo veliko delaš z rač. se to takoj opazi.
HVALA za vsak nasvet
Ne poznam sicer orodja, s katerim si delal primerjave, vendar se mi zdijo XP bistveno hitrejši od ME, zlasti pa so bolj stabilen OS.
Edina težava, ki sem jo zaznal, je pomanjkljiva podpora gonilnikov za starejši hardware, vendar je to že slabost proizvajalcev periferije. Skratka na dolgi rok imajo uporabniki z XP manj težav.
Seveda je veliko odvisno od konfiguracije, posameznih komponent in programske opreme, ki jo uporabljajo.
LP Tajfun
problemi so pri dma.saj je vse pravilno nastavljeno ampak sigurno ne dela tako kot bi trebalo.preverjali smo na 6 računalnikih.če izmeriš disk z hd-tachom je ta zelo počasnejši v xp ,v ME pa dela tako kot treba.tudi če iz cd-roma kopiraš npr.film,mi ga v xp skopira 5-6 min v ME pa 3 min.na vseh 6 računalnikih so bili rezultati enaki.rač.so različni nobeden pa ni slabši od 1000mhz.
Forum je zaprt za komentiranje.