Naj racunalnik
Andi.
Če cena ni pomemba pa kupi Intel P4 – 2Ghz. In npr. kako “divjo” video kartico.
Meni so Radeon-i všeč (64Mb Rama) – divje ti rečem.
Pa še kak Gb Rama v mašino vtakni, pa DVD in CD-writer pa kak dober monitor,
pa 4 zvočnike okrog glave namontiraj, pa starše pošlji od hiše na izlet okrog sveta
v 80 dneh. Pa še kak 17 – 19″ LCD monitor, pa si đek daleč naokoli.
Aja cena – drobiž cca. 600-700 K Sit.
Če ti pa ostane še kaj drobiža si pa kupi še ADSL in boš lahko “nabijal”
igre kar ON-Line preko Internet-a, pa zraven preko Morpheus-a poslušal MP3 pesmice in oh in sploh.
Prenosni računalnik za igrice – po mojem predragi.
Dobri prenosniki so okrog 400 K Sit, npr. Toshiba, Compaq (zelo dobri).
Malce cenejši npr. Gericom, ali kaj podobnega v tem rangu, tudi čisto OK.
Rezervni deli (npr. RAM, video, veelik disk za veelike igrice) pa dragi – zelo dragi v primerjavi z navadnimi – klasičnimi mašinami.
Drugače pa za cca. 200 – 300 K Sit dobiš kar primerno mašino za igranje iger.
lp
trenutno ma najboljše razmerje zmogljivost-cena amd s svojimi proci …
za grafično bi pa jaz raje vzel enga od nivide, geforce 2 ali še bolje geforce 3, če ti cena ni pomembna …
pa kup si velik rama (glih zdej se ful draži), 256MB je MINIMUM!
disk je dons skor vsak dost velik (če glih nimaš 10 celovečercev v .avi), glej raje da kupš enga z 7200 vrtljaji, ker je hitrejši, hitrej prideš v winse/linux, vse se ti hitrej zagana …
laptop za net in igre – popolnoma mem, nč ne boš mu od nega, tud če na lanpartye hodš …
OK, če te zanima moje mnenje – tole je res sanjski računalnik, lahko mi zaupaš da vse deluje best. Kdor je predlagal Intel P4 mu lahko rečem samo, da je STUPID ! Intel za AMDjem zaostaja zelo veliko, mogoče ga bo dohitel z jedri Northwood, ki so na poti v 0,13 mikronski tehnologiji. Pa ti model zelo dobre nasvete daješ; svetujem da kakšno divjo kartico kupiš – HALO ???
PROCESOR: AMD Athlon XP 1900+ (lahko tudi 2000+, če je že v Slo 🙂 )
HLADILNIK: Vulcano 7+
ADAPTER: 300W nujno
RAM: 512 MB DDR RAM PC300 (najboljši rami trenutno), če osnovna plošča dopušča pa tudi več, v glavnem maximum pa DDR morajo biti
GRAFIČNA: Če imaš res veliko $$$, potem kar kupi Herculesov GF3 TI500 (res najhujše ta hip, Radeon je tudi dober, samo ima težave z driverji, pa tudi nima T&L strojnega pospeševanja) – če pa res želiš najbolje pa lahko v marcu dokupiš GF4 TI1000, ki bo končno imel možnost strojnega pospeševanja DVD.
ZVOČNA: Hercules Game theater XP
ZVOČNIKI: 5.1 sistem
HDD: Obvezno mora biti 7200 Rpm, ATA133, za velikost se sam odloči, važna je samo hitrost. Če imaš veliko denarja, pa vzemi SCSI trdi disk (okoli 200.000 16GB 🙂 )
DVD/CD: Pionerr 115
CD-RW: Plextor 32/24/32
MODEM: ADSL če je mogoče
MIŠKA: Logitech Mouse man Dual Optical
Glede monitorja se odloči; LCD ali pa “navadni”. Seveda pod 17″ ne iti, glej, da bo imel dobro razmerje resolucija/refresh. Torej 1024×864/120 je bolje, kot 1024×864/100 🙂
…………………………………………..
Okoli 400.000 SIT + monitor te stane tak PC.
Forum je zaprt za komentiranje.