Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine oddajanje stanovanj – izkoriščanje

oddajanje stanovanj – izkoriščanje

http://www.bolha.com/oglas3044453

šest delavcev bi nastanil na 38 kvadratih??
kot oprema pa je navedeno več parkirnih mest…

Groza. Moja mama je ena takšna stanovanja čistla, kjer je imel nekdo tako naseljene delavce iz revnejše Evrope in jih na polno izkoriščal…. Morda je to prav on….. Delal pa z njimi precej grdo… Ti ljudje se zelo težko pri nas znajdejo, ker ne vedo, da bi za isti denar lahko lepo stanovanje najeli….

Ne vem kje drugje boste dobili tako stanovanje ta 1 €ur, tako da gre verjetno za izkoriščanje v drugo smer…

Ne, saj ni stanovanje 1Eur, to je samo izklicna cena, potem pa zbira tip ponudbe, kdo da več – licitacija

Ja, pajade, da bi za isti denar stanovanje najeli. Oni delajo za revščino, ampak stanovanje plačuje pa ponavadi tisti, ki ji zaposluje.

Vsaj pri nas je tako. Hiše se prodajajo v glavnem samo še takim, ki ima v njih delavce, ki delajo zanj.

Mi imamo šoferje iz Bosne in te ljudi res stanodajalci izkoriščajo. Pripovedovali so, da so spali 4 v garsonjeri, brez tople vode in s pokvarjeno školjko, plačevali pa niso malo.

Sram naj bo take, ki to delajo. Upam, da se jim vse povrne.

Pa še vedno je bilo ceneje kot v hotelu, mar ne? Verjetno bi jim bili dolžni zastonj dajati prenočišče….

Pa naj delodajalec poskrbi ceneje, ne pa da se tukaj usajate brez potrebe…pač deluje ponudba in povpraševanje

Tebi stvari niso ravno najbolj jasne, ne? Glede na neumne in neumestne pripombe je očitno res tako.

Pa še vedno je bilo ceneje kot v hotelu, mar ne? Verjetno bi jim bili dolžni zastonj dajati prenočišče….

Pa naj delodajalec poskrbi ceneje, ne pa da se tukaj usajate brez potrebe…pač deluje ponudba in povpraševanje[/quote]

Kako žalostno, da ljudje dejansko tako razmišljajo.

Ja, res je žalostno.

Dragi moji, časi socializma so mimo in dejstvo je, da prenočišče stane…nekatero manj, nekatero več…povsod je tako…

Filozof? V čem je tvoja težava?…rekel bi, da komunikacija.

Ma ne blebetaj, iz polne riti ti je lahko srati, ne?!

Še vedno nisi povedal nič konkretnega…razen preklinjanja prav veliko ne pride iz tvojih ust…

Dragi moji, časi socializma so mimo in dejstvo je, da prenočišče stane…nekatero manj, nekatero več…povsod je tako…[/quote]

a se ti zdi, da gonja po profitu opraviči vsako izkoriščanje? edini razlog, da lahko tako delajo z njimi je, da so tujci in jim lahko v vsakem trenutku odpovejo delovno razmerje in prekinejo delovno vizo.

da o tem, kako kršijo zakon o minimalnih plačah pri nas, sploh ne govorim.
na papirju imajo minimalno plačo, izplačano pa dobijo dosti manj, razliko pa pobaše delodajalec.

Ne nikakor, toda najprej definiraj izkoriščanje. Prav tako jim ne morejo v vsakem trenutku prekiniti delovnega razmerja….

Sicer se mi zdi da smo govorili o oddajanju stanovanj….

V kolikor veš za take primere ter o njih ne spregovoriš/prijaviš pa si enako kriva kot tisti, ki tako dela, tako da predvidevam, da si si malo izmislila….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close