Jurčkove vile ali Knezov štradon
Prosila bi vas za vaše mnenje o novogradnjah Jurčkove vile in Knezov štradon. Glede na to, da je projektant isti za obe naselji, so tudi tlorisi isti. Zanima pa me katera gradnja je bolj kvalitetna. Glede na to, da je oboje na Barju, me predvsem zanima kakšni so temelji (piloti), da se ne bo vse sesedlo čez 5 let. Sem pa slišala, da naj bi se 1 blok že sesedel na KŠ???
Kakšna pa je notranja oprema. Kje je bolj kvalitetna. Pri ogledih sem dobila občutek, da je v Jurčkovih vilah mogoče kvalitetnejša notranja oprema (peč, klima, keramika v kopalnici,okna).
Cena stanovanj se mi zdi kar sprejemljiva, ne vem pa kakšna je kvaliteta. Ali je smiseln nakup teh novogradenj v primerjavi z drugimi v LJ (predvsem kvaliteta/cena)?
Prosim za vaše čimprejšnje mnenje,
NAJLEPŠA HVALA
Smiseln bo, ko ti bodo ponujali kakšen konkretnejši popust na dane cene. Vedno več investitorjev je v LJ že začelo ponujati ~8-10% popust in glede na to da tudi po njihovih cenikih vidiš, da jim zadnje leto+ vse skupaj več ali manj stoji, je pomojem nakup po nespremenjeni ceni v taki gospodarski situaciji pomojem nespametno početje.
bila na ogledu obeh nepremičnin. Meni osebno se veliko bolj dopade naselje Jurčkovih vil, saj so barve naselja veliko topeljše in celotna soseka je bolj simpatična. Tudi vgrajeni materijali se mi zdijo boljši v naselju Jurčkovih vil. Osebno se mi na knezu ni dopadel njihov siv parket.. Na Knezovem štradonu sem v prvem bloku opazila, da so jim popokale šipe, baje zaradi ogrezanja, kar pomeni da je nakaj na tem.. Tudi sama ne želim čez 5 let imeti pod zemljo stanovanja..moram preveriti kako je s tem na jurčkovih vilah.. sem gledala na njihovi internet strani imajo pripeto celotno analizo trga nepremičnin in imajo kar solidno ceno na našem napihnjenem trgu nepremičnin. Javim, kako se bom odločila
Hvala Linkar za tvoj odgovor. Jaz sem bila pred parimi dnevi še enkrat pogledat okrog Jurčkovih vil in sem opazila, da je na enem bloku fasada dol padla oz.stiropor!! Videt je, da ni žlebov na strehi in je zgleda voda tekla po fasadi, ki je sedaj v teh deževnih in snežnih dnevih popustila…jaz se sedaj bolj odločam za druge lokacije. Barje je kar delikatno..zaradi podlage, ne morem verjet le obljubam gradbincev, da je podlaga ok, pa sedaj so še fasade razmočene ker ni strehe..je pa ista zgodba tudi na Knez.štradonu..sem šla pogledat in bo tudi tam kmalu padla kakšna plošča na tla, ker je tudi vse razmočeno. Res genialno, da naredijo streho brez žlebov..sej v bistvu je to mansarda, ampak ob straneh ni nobenega odtoka, ampak voda teče dol po fasadi.
Pozdravljeni!Se strinjam z predhodniki močvirje zna bit problem sama imam nepremičnino
(zaz.parcela)na Plešivici nad Notranjimi Goricami prednost moje parcele je da ni močvirje.
tako da je gradnja bistveno cenejša kot v dolini,minus moje parcele je za nekatere kmetija
ki meji z menoj za nekatere pa cena probam pa razumet vse pa LP
7
Mene pa ful moti, da oglašujejo stanovanje npr. velikosti 85 m2 in vidiš kar ugodno ceno, potem pa gledaš razčlenitev in je v tej kvadraturi 30 m2 atrija (faktor 1?). Prav tako pa me je zmotilo, da parkirni prostor ni vštet v ceno stanovanja in nekje spodaj piše, da je nakup parkirnega prostora obvezen po ceni 9.000 ali 7.000 EUR in da oni določajo, koliko parkirnih mest mora nekdo kupiti ob nabavi stanovanja ?!?
Še en izmed trikov, kako imeti navidezno ugodnejša stanovanja – sploh se s takimi (in še bolj bizarnimi) cenami zelo radi odzivajo na razne pozive novinarjev, da jim sporočijo povprečne cene stanovanj.
Po možnosti vračunajo še parkirno mesto/garažo. Dobro zniža povprečno ceno za kvadratni meter.
Bi bilo treba malo popraviti zakon, kakšne kvadrature se sploh lahko oglašuje.
Ob koncu leta sem si ogledal precej novogradenj in moram reči, da sem pri JV dobil najboljši vtis kar se tiče kvalitete gradnje. Vile imajo po zagotovilu graditelja tudi neko posebno pilotno podnožje, ki naj bi varoval stvar pred posedanjem.
Pri JV je zanimivo tudi to, da so stanovanja recimo precej poceni v primerjavi z ostalimi ponudbami: Granja je OK, bivanje v okolišu mi izgleda zelo simpatično, predvsem pa ne deluje kot neko natrpano mravljišče tipa Celovški dvori in nenazadnje niti ni bistveno dlje od centra kot CD. Sam sem sicer na koncu našel “rabljeno” stanovanje, a če bi izbral med novogradnjami, bi najbrž pristal v JV.
Midva z punco sva kupila stanovanje v naselju in moram priznati, da se počutiva odlično.
Poleg naselja je PST in hodiva pogosto na sprehod, lokacija je mirna in v objektu imava simpatične sosede. Imela sva težavo z klimo, vendar so nama v podjetju Givo takoj rešili težavo..Tako, da so res pohvalini!
Tudi midva sva pred nakupom pregledala skoraj vse novogradnje.. Tacenske brzcie- materjali so bili na pogled ceneni, ostali pa so jim tudi res slabi tlorisi, drugače pa simaptična lokacija.. Bila sva v kosezah( ganamm), stanovanja so kvalitetna, vendar pa predraga za naju, malo je tudi moteča bližina obvoznice, Iprojekt je bil kar ok, vednar naju je zmotila gostota poseljenosti.. ajja kopalnice so bile res čudnih barv( kričeča zelena ? ), . Pogledala b sva tudi naselje na lavrici, ki nama je bila tudi všeč, samo je re malo predaleč za naju, saj sva iskala stanovanje v ljubljani in ne izven ljubljane..Celovške dvore sva šla sicer pogledat, vendar je pri tem tudi ostalo, preden sva dobila prodajno službo je trajalo.. sicer pa popolnoma zgrešen projekt…Tako upam, da sva še komu pomagala pri odločitvi
da bi pomagal k odločitvi, bi bilo zelo fajn, če bi napisal še koliko si dal za stanovanje in kakšno stanovanje si kupil. Katero nadstropje, lega ipd.
hvala in lep pozdrav[/quote]
vsi neki pišejo, da bi radi pomagali pri odločitvah itd. fora je pa v tem,. da so to nepremičninske tržne poti. Svoje pohvalijo, druge pa dajo v koš. če bi imel ta par res namen pomagati, bi ti odgovoril na vprašanje. Sigurno se bo pojavil kak … in bo nekaj napisal v tri…
da bi pomagal k odločitvi, bi bilo zelo fajn, če bi napisal še koliko si dal za stanovanje in kakšno stanovanje si kupil. Katero nadstropje, lega ipd.
hvala in lep pozdrav[/quote]
vsi neki pišejo, da bi radi pomagali pri odločitvah itd. fora je pa v tem,. da so to nepremičninske tržne poti. Svoje pohvalijo, druge pa dajo v koš. če bi imel ta par res namen pomagati, bi ti odgovoril na vprašanje. Sigurno se bo pojavil kak … in bo nekaj napisal v tri…[/quote]
Si imel prav, sedaj ne duha ne sluha tega oglaševalca. so pa res….
…. treba imeti tudi kaj v glavi. lp[/quote]
Še boljše je, če imaš kaj v žepu, potem lažje prodajaš.[/quote]
… seveda pomaga imeti tudi kaj v žepu.
Take kot si ti imajo pa najraje, but@te in polne dinarčkov, da jih lahko okoli prenašajo in ….
se mi pa zdi, da je hotel prejšnji povedati, da je šlo za pospeševanje prodaje oz. neke vrste oglasnega sporočila v obliki hvaljenja teh stanovanj, hkrati pa metanje konkurence v koš za smeti. sploh pa je zanimivo to, kako je tem kupcem vseeno kje živijo, mislim na mikrolokacijo v LJ – poglejte kaj vse sta si ogledala. le malo je manjkalo pa bi še kaka stanovanja v Logatcu ali kaj podobnega omenil.
lp
Joj ste eni paranoični tukaj gor. Malo pohvališ kakšno novogradnjo, pa ga takoj oblajate, da ima nekaj za bregom, da je sigurno od firme, da prikrito oglašuje, bla bla.
Moraš res povedat točno lego in nadstropje, pa kako se pišeš, pa še davčno, pa bančni račun, emšo, da bo ziher!!!? Kako se vam da bevskat brezveze…..
Tudi midva s punco sva kupila stanovanje v Jurčkovih vilah in sva zelo zadovoljna. Še preden zdaj takoimenovani “realisti” (očitno polni zavisti) zopet vse skupaj popljuvajo, naj povdarim, da nisem oglaševalec, sorodnik investitorja, družinski član prodajalca ipd. Čisto preprost državljan, ki si je pač s kreditom uspel priskrbeti svoje 4 stene.
Skratka, tudi midva sva si marsikaj ogledovala in nama je bila ta lokacija in objekt najbolj všeč. Resda ni poceni, je pa v primerjavi glede na to kaj ponuja za moje pojme, če se seveda uspeš dogovoriti s prodajalcem za dobro ceno, kar realno ugodna ponudba. Definitivno imajo vsake oči svojega malarja in ker smo si ljudje različni, imamo različne želje, predstave, zahteve…sigurno ne bi bila vsakomur všeč.Odloča se vsak na koncu sam.
Sem pa imel priložnost videti stanovanja v Knezovem štradonu in je moje mnenje, da za enako ceno v mojih očeh ponujajo manj kvalitetna stanovanja. Vse se odraža v malenkostih. V JV imamo npr. elektronske žaluzije v KŠ imajo samo rolo panoje iz zunanje strani, ki prav lepo plapolajo v vetru. Notranji materiali kot so parket, vrata, kljuke, keramika, armature v kopalnici itd. menim (kot nepoznavalec in seveda na oko), da so v JV višjega cenovnega razreda in bolj kvalitetno obdelani. Pa tudi barvni stil je meni v JV bolj všeč (bela vrata in okovje, bambus parket ipd.) Že če pogledaš zunanjo zgradbo in sama estetika objektov, v JV imamo vetrolov in v njem imamo domofon, nabiralnike, vse to je v KŠ na zunanji strani fasade kar meni izgleda prav grdo. Ampak kot sem že povedal, vsak se sam odloča in ima svoje mnenje in želje in tisti, ki bo stanovanje plačal se bo tudi odločil kaj bo kupil in komu bo plačal. Moram pa omeniti, da ko berem takšne in podobne forume vedno znova opažam ljudi, ki kar tja v en dan nekaj nakladajo, zmerjajo in se delajo pametne. Zelo žalostno, sicer pa vse je enostavno ko sediš za PC-jem in pišeš, me prav zanima koliko komunikacije so ti ljudje zmožni v živo. Mislim da zelo malo….
Mislim ravno obratno, da so v resničnem življenju popolnoma pohlevni in vljudni. Podobno kot so nekateri vozniki – v avtu se obnašajo, kot da imajo pod ritjo tank. Pač eni potrebujejo podaljšek … khm … osebnosti :), naj bo to rač. miška in tastatura ali avto ali pa stanovanje na idealni lokaciji, katera je pa to, pa vedo samo oni od vseh silnih milijard ljudi na svetu.
Forum je zaprt za komentiranje.