Plačilo rezervnega sklada
Kupil sem stanovanje, sredi meseca (17.) pa je bil opravljen prevzem.
Ob nakupu je bilo zmenjeno (notarski zapis v kupoprodajni pogodbi), da vse stroške do prevzema krije prodajalec, od dneva prevzema naprej pa kupec (jaz). Upravnik mi je sedaj izstavil račun za rezervni sklad v 100% vrednosti.
Sem se želel zmenit s prodajalko, da je 50% računa še njenega stroška, druga polovica pa mojega. Me ni želela poslušati. Rekla mi je, da ji je upravnik zagotovil, da je poravnala vse stroške. Pogovor z upravnikom tudi ni obrodil sadov. Rekoč, da je za rezervni sklad mesečni obračun, katerega se izvaja zadnjega v mesecu, takrat pa sem že bil lastnik stanovanja.
Zdaj me pa zanima, če obstaja kakšen člen ali karkoli podobnega, ki bi urejal kako postopati v tem primeru.
LepPozdrav,
Aleksuu
Ali ti je upravnik zaračunal strošek vplačila v RS za pretekli, za tekoči, ali za naslednji mesec.
Šele ko boš podal ta podatek, bo vprašanje zastavljeno pravilno.
Drugače pa ima upravnik prav – kar se tiče izstavitve računa in nastopa vplačila v RS.
Člen, ki bi urejal kako postopati v primeru, da imaš prav, sicer obstaja v obligacijskem zakoniku. Poišči ga. A pri njegovoem uveljavljanju bodo tvoji stroški neprimerno višji, kot pa tistih 10 ali 30€, katerih polovico naj bi plačala prodajalka stanovanja.
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Forum je zaprt za komentiranje.