Nepremičninske agencije
Zanima me, če imate kakšne slabe izkušnje z nepremičninskimi agencijami.
Jaz sem ravnokar imel zelo slabo z NNRN iz Novega mesta. Obljubljali so gradove, nato pa še poklicati niso mogli, kaj šel da bi kaj drugega storili. Vse sem moral obletati sam in jim še plačati 2300 € + DDV. Ko smo imeli narok, je agentka rekla, da pride in me pelje k notarju – uganite – ni je bilo v službi, ker je bila na terenu, seveda brez telefonskega klica, Besen grem k direktorju, ki me s ciničnim nasmehom odprav, da so oni naredili vse 🙂 Danes sem jim poslal še mail, v katerem sem napisal vse, kar niso naredili – odgovora ni bilo. Zakaj bi, saj so pokasirali denar, ki ga zaslužimo v par mesecih. Torej, če ne želite vsega sami urejati, se držite čim dlje stran od NNRN agencije iz Novega mesta in ne nasedajte njihovim slatkim besedam.
Jaz sem tudi razočarana nad njihovimi oglasi,npr.prodajajo hišo z zemljiščem zazidljivim (npr.30.000),potem pa ko gledaš oglas za zazidljivo parcelo pa vidiš da se tisto zemljišče tudi lahko posebej kupi za ceno 30.000.Ne vem ali lastnik to ve v glavnem vse lahko kupiš za 30,če pa mu uspe pa lahko proda za 60.000.Se pravi,d ane ve ali prodaja za 30 ali 60 hihihiih.Ta agencija je bila lansko leto baje med najboljšimi…….mi smo bili do sedaj samo z eno zadovoljni to je agencija Orkus.Drugače pa z dvemi zelo nezadovoljni.
Kaj nam pomaga. Ko maš pogodbo podpisano, so kralji. Z lastnikom sva vse naredila, oni pa še pogodbe niso znali prav napisat 🙂 Potem so jo kar preko maila pošiljali, da sva z lastnikom podpisovala in midva na davčno nosila. Na ogledu niti enkrat ni bilo agenta, pa čeprav je vedno obljubila, da pride. Znala pa je spraševat, če sem že plačal račun 🙂 Smo bili zmenjeni, da nama nekaj pokaže – trikrat mi je dan prej rekla, da se tam in tam dobimo, seveda sem jo čakal kot tele – je ni bilo in tudi dvignila ni telefona. Sem šel k šefu, je rekel, mi pa res ne rabimo nič več delat – njihovo delo je bilo v vsem tem: sestava pogodb (ki jo že tako imajo narejeno) in overitev podpisa. Obljubljali pa so, da vse uredijo z banko (niti mrdnili niso, še vprašali me niso, kje bo kredit in kdo je kontaktna oseba. Ko je mati klicala direktorja, je direktor rekel, da sta me in agentka prosila, da jima povem vse to. Ko sem ga takoj zatem še sam klical, je rekel, da je prišlo do napake v komunikaciji – banda lažniva), da bodo vse takoj naredili – so ja, tako da sem jaz hodil po pogodbo v NM, na davčno, na banko in še kam. Ker je agentka vedno rekla, da nima časa … Za tak denar grem po stranko na konec Slovenije in jo sam vozim sem in tja. Ti pa telefona niso znali dvignit, kaj šele poklicat.
Jst imam izredno slabe izkušnje s kar nekaj agencijami v Sloveniji, sploh pa tele provizije za katere sploh ne veš kaj si plačal. Točno določenih tukaj ne bi omenjala sem pa napisala na portalu spletmnenj.si kar nekaj izkušenj z različnimi agencijami. Priporočam tudi vam da tam napišete svoja mnenja, ker edino tako lahko kupec ali pa najemnik vidi kakšen odnos imajo agencije do svojih strank še preden se dogovori karkoli z njimi. Imam občutek, da bi mi iz teh agencij ljudje praktično v pojsteljo prinesli pogodbo o plačilu provizije. Moram pa vseno reči, da imam kar nekaj tudi dobrih izkušenj z nekaterimi agencijami v Sloveniji. Si bom vzela čas pa na temu portalu napisala mnenja oziroma izkušnje s tistimi, ki so vredu. Aja še povezava: www.spletmnenj.si
Tudi mi imamo slabe izkušnje y njimi..
pri prodaji so pogodbo sestavili prodajalcu v prid,
prodajalec je pri prodaji navajal neresnice, tudi v pogodbo, neresnice za katere je sigurno vedel. V pogodbo pa je bilo zavedeno tako, da se na sodišču nebi mogli na to sklicevati, da to ni njihova napaka.
Prasica od prodajalke je celo to laž celo še razpotegnila, samo da smo stanovanje kupili. Takoj smo izgubili 10 tisoč evrov!!!
Ravno sedaj smo pri nakupu druge nepremičnine, in “vse oglase od te agencije” spregledamo.. nočemo kupiti “pri njih”.
Forum je zaprt za komentiranje.