Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine blok- upravitelj- stroški

blok- upravitelj- stroški

Tisti, ki živite v bloku, koliko ste imeli zadnjo položnico upravitelja- za november? Meni še sedaj ni prav nič jasno, položnica je za tri člane enostavno prevelika, pa glede na to, da še sploh niso kurili s polno paro, me je prav groza, koliko bo potem decembrska, januarska…
In sicer je naša znašala 156 evrov. Smo pa iz Ljubljane, prastar blok.
Aja, plus tople vode nimamo, moramo greti z bojlerjem (kar se potem pozna pri elektriki), dvigala tudi ni…

Aja, pa kot sem rekla- trije člani, na 45 m2.

27m2, v LJ, 2 osebi – 115€.

Dost, ja. A lahko še zraven pripišete, če imate toplovod ali bojler?

Dost, ja. A lahko še zraven pripišete, če imate toplovod ali bojler?[/quote]

Dosti ja, sam nimaš kaj… Imamo toplovod.

No, kaj bi jaz dala za toplovod, ne pa, da imamo ta smotan bojler…

Slovenska Bistrica, 55m2, 2člana,plin 37€, za upravljanje bloka (+čistilko,skupno elektriko,vodo…) 26€, vodo grejema na plin, elektrike nič ker imama v dobrem (poračun)

če ni sam povep imamo tako položnico od upravnika, je glih toliko, kot bi jaz rekel, danes sem pa v mercatorju plačal 550 €… avi tud tolk plačate? he-he-heee

Na položnici ti itak piše ali vsaj mora pisati…

voda, ogrevanje, zavarovanje, stroški upravitelja, stanovanjski sklad…čiščenje, elektrika stopnišče….. pa še kaj…

Če te zanima ogrevanje, nam povej koliko si plačala sam ogrevanje in ne navajat zneska vseh stroškov. Če te pa zanimajo vsi stroški, pa tukaj naštej vse te stroške in kolk pridejo. Le tako se da primerjat.

Jah, samo ogrevanja je bilo 42 evrov… Nič hujšega. A mrzle vode pa 48 evrov? Wtf?!?!?

kolkr jaz vem imate v ljubljani zelo poceni ogrevanje. maste pač slabo izoliran blok.

Ne pritožujem se toliko nad ogrevanjem, v primerjavi s preostalimi stroški je prav “poceni”.

vode je pa dejansko re preveč
mi plačamo za 6 ljudi (hiša 2 družini) cca 48 € (pa imamo 2 majhna otroka, rože zalivamo…)

Moje mnenje je (verjeten nimate lastnih števcev), vam mora upravnik zaračunat po novem zakonu(star eno leto), kjer je ključ delitv število prijavljenih oseb in ne več po kvadraturi ali kakšnem drugem sporazumu med stanovalci.
1. možnost če niste upravniku sporočili število oseb, je on dolžan po zakonu in nekem pravilniku izračunat kazensko število oseb,kar ima za posledico zelo velik račun za vodo
2. možnost (tudi zelo verjetna) večina stanovalcev prijavi manj oseb, kot jih tam dejansko živi. Upravnik pa ni policaj, da bi to preverjal, to naj bi potekalo da bi sosed soseda prijavljal, pa še to je zelo težko dokazat :)))
3. možnost lahko tudi cev kje pišča ampak potem bi vsi v bloku imeli visoke račune

Ja, saj ravno voda je tudi mene zmotila, v bloku naj bi bilo 23 stanovalcev- z nami vred. No, grem sedaj po razdelilnik stroškov in bom vse od a do ž napisala. Z DDV-jem… 162,81 evra

storitev upravljanja: 12,116
zamudne obresti: 0,13
rezervni sklad: 12,09
storitev rezervni sklad: 1,20
hladna voda: 48,12
skupna elektrika: 1,089
ogrevanje: 42,15
odvoz smeti: 18,17
čiščenje stavbe: 15,45
zavarovanje objekta: 4,33
vzdrževanje toplotne postaje: 1,91
fiksni- hladna voda 1,03
fiksni- ogrevanje: 4,48
fiksni- elektrika: 0,54

Ja, piše tudi za vodo… hladna voda, račun z dne, 30.11.2010; celotna obveznost: 337,56 evra; razdeli se med 23 oseb.

Ma, ni šans, da porabimo toliko vode- za 48 evrov. Smo v prejšnjem bloku imeli lastne števce in dobili cca. 8,5 evra hladne vode ter 14 evrov tople!

Po mojem je problem ključ delitve, saj poleg porabe vode je tudi odvoz smeti sorazmerno previsok.

Nas je 6 in porabimo povprečno 8 € na osebo, pa že mi več porabimo, kot povprečna oseba v ljubljani (2 pralna stroja, dva pomivalna stroja, 2 majhna otroka….zalivanje rož)

Pri vas v bloku pa je povprečna poraba več kot 14 € na osebo!!!

Kolk stanovanj pa sploh imate, da je prijavljenih samo 23 stanovalcev????
Verjeten je vas živi v bloku precej več, kot pa vas je uradno prijavljenih, kot sem ti že prej omenil.
Drgač pa kje pušča za števcem.

Če je celoten račun za vodo 337 evrov in se razdeli na 23 oseb (če prav kapiram), pride cca 14 evrov na osebo …

Ja, in tri osebe ter 8,5% ddv…

Drugače pa je manjši blok, nimam pojma, koliko ljudi not živi, ne ravno veliko sami upokojenci.

Zelo verjetno je bil števec za vodo popisan in je to poračun ali pa je bil račun za več kot 30 dni.

Glede smeti pa velja, da imate morda prevelike smetnjake za vaš blok. Preverite. Snaga pač zaračuna število pobiranj, cena je potem glede na velikost smetjankov (štejejo tudi tisti za ločeno zbiranje).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close