kupne cene stanovanj?
Ljubljana, 1-3 sobno, tu je še dilema.[/quote]
1 – 3 sobno je pa orng dilema.
Če ti ni glih nujno kupit, pač zbiješ ceno maksimalno oziroma ponudiš, kolikor se pač tebi tisto stanovanje zdi vredno. Ni pravila. Lahko ti bo kdo rekel, da se je zdilal za 20%, pa se ti mogoče tud za 10% ne boš mogla al pa obratno.
Ljubljana, 1-3 sobno, tu je še dilema.[/quote]
Če ti ni glih nujno kupit, pač zbiješ ceno maksimalno oziroma ponudiš, kolikor se pač tebi tisto stanovanje zdi vredno. Ni pravila. Lahko ti bo kdo rekel, da se je zdilal za 20%, pa se ti mogoče tud za 10% ne boš mogla al pa obratno.[/quote]
Za nekih 40-50 kv. bi zbrali in bi bilo za silo. Če dobimo kakšno finančno inekcijo, bi šlo tudi 70kv. ali če bi bilo kakšnih 60kv. cenejše, bi zmogli brez inekcije malo na silo. Zato ne morem točno povedati, kaj kupujemo. Vse je odvisno od cene.
Prodajam 2,5 sobno. Kupujem večje. Ker se tistim z večjimi stanovanji, ki so mi zanimiva nikamor ne mudi, pri ceni nočejo popustiti. Čeprav vem, da je bilo v zadnjih dveh letih prodano eno samo takšno stanovanje in to za 20 – 30 tisoč manj kot zdaj želijo oni. Jaz bom ceno spustila, ko bodo spustili ceno ti z večjimi stanovanji, saj mi gre sam za eno normalno razliko, ne pa da plačam za 12 kvadratov več 40 tisoč več … Začaran krog.
Če ti ni glih nujno kupit, pač zbiješ ceno maksimalno oziroma ponudiš, kolikor se pač tebi tisto stanovanje zdi vredno. Ni pravila. Lahko ti bo kdo rekel, da se je zdilal za 20%, pa se ti mogoče tud za 10% ne boš mogla al pa obratno.[/quote]
Za nekih 40-50 kv. bi zbrali in bi bilo za silo. Če dobimo kakšno finančno inekcijo, bi šlo tudi 70kv. ali če bi bilo kakšnih 60kv. cenejše, bi zmogli brez inekcije malo na silo. Zato ne morem točno povedati, kaj kupujemo. Vse je odvisno od cene.[/quote]
Kolk denarja bi pa spravili skupaj? Npr. za 55m2 – dvosobno v centru Domžal?
Ne gre za to, koliko denarja mi spravimo skupaj. Lahko rečem, da maksimalno recimo 180.000€, ampak za ta denar imamo zahteve od lokacije, velikosti, vzdrževanosti, parkirišča in še in še.
Za nekaj, kar mi lokacijsko odgovarja tako, da imam do mame 5 min peš, sem pripravljena plačati več, kot za enakovredno stanovanje na lokaciji od katere imam do mame 10 min z avtom. Poleg tržne vrednosti stanovanja, postavljamo tudi osebno vrednost, zato o ceni na pamet težko govorimo.
Forum je zaprt za komentiranje.