Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Če je lastnik nepremičnine….

Če je lastnik nepremičnine….

Mi zna kdo pomagati? Če je dolžnik družba (d.o.o.) in hočem dati izvršbo tudi na nepremičnino, lastnik te nepremičnine pa je direktor družbe, lahko to naredim? Ali pa bi morala biti lastnica prav ta družba?

Tnx

ne moreš.
lastniki s svojim premoženjem ne jamčijo za obveznosti d.o.o.ja

To kar tako ne gre. To bi veljalo za s.p. , komanditne družbe in d.n.o.-je.
Če družba z omejeno odgovornostjo deluje, predlagaj izvršbo na vse TRR-je ali na nepremičnine podjetja. Če pa sumiš kakršnokoli prelivanje sredstev z namenom oškodovanja upnikov, pa so pravne poti druge.

Lastniki ne, kaj pa direktorji?

Saj bom dala na TRR, za nepremičnino, kjer ima družba sedež, sem ugotovila, da je lastnik le-te direktor družbe (ki je sicer tujec). Kje pa lahko ugotovim, če ima družba v lasti kakšne nepremičnine (čeprav dvomim, da jih ima)?

Saj bom dala na TRR, za nepremičnino, kjer ima družba sedež, sem ugotovila, da je lastnik le-te direktor družbe (ki je sicer tujec). Kje pa lahko ugotovim, če ima družba v lasti kakšne nepremičnine (čeprav dvomim, da jih ima)?[/quote]

ne lastniki in ne direktorji ne jamčijo za obveznosti družbe. si čula, da bi hildo tovšak terjali za bajto, ker delavci ne dobijo plač????

kakšne nepremičnine pa ima eno podjetje pa pogledaš na ajpesu – potegneš si bilanco stanja in pogledaš sredstva. vendar so podatki vedno zastareli – za preteklo ali predpreteklo leto.

Najprej daj izvršbo na TRR, ko boš dobila sklep o izvršbi (pravnomočen), pa na njegovi podlagi daš poizvedbo na GURS, če ima ta družba kakšne nepremičnine.

Na direktorjevo nepremičnino pa ne moreš dati izvršbe, ker ti ni on dolžan, ampak družba.

Najlepša hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close