Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nakup hiše

nakup hiše

Pozdravljeni,

našli smo hiško, ki nam je izredno všeč, nekako se vidimo, da bi v njej živeli.

Smo lastniki solidnega stanovanja, ki bi ga prodali, razliko 40% pa bi pokrili s kreditom. Zanima me, kako se to izvede. Stanovanja namreč ne moreš prodati kar čez noč.

Se opravičujem za svojo nevednost.

Gotovo pa mi lahko pomagate.

Najlepše se zahvaljujem.

Lep večer.

Povprašaj prodajalca hiše,če vzame stanovanje v račun. 😉

Meni ga je bila pripravljena vzeti nepremičninska agencija v račun, razmerje v ceni stanovanje-hiša je bilo 140.000 – 100.000.

* Z denarjem kupiš hišo in nato prodaš stanovanje. ( odvežeš štunf in plačas, ali si sposodiš denar.;
* tako da najprej prodaš stanovanje, nato pa z denarjem kupiš hišo ( za ta čas greš stanovat k komu drugemu ali pa na ulico)
* ali pa da se dogovoriš z lastnikom hiše, daš aro in ko stanovanje prodaš plačaš še ostalo ( lahko se zgodi, da zgubiš aro, lahko se zgodi da bo lastnik hiše tvojo aro ignoriral in prodal hišo drugemu, v tem času pa lahko ti stanovanje že prodaš in potem nimaš skoraj nič. Najlažje je po prvi točki.

Vprašaj v banki, imajo rešitve tudi za takšne primere, saj niste edini.

vzameš kredit za celotno hošo, verjetno boš pa morala dati pod hipoteko hišo in stanovanje

Mi smo najprej dobili kupca za stanovanje, nato šli v najem, prodali stanovanje in kupili hišo. Medtem smo vzeli kredit za dokončanje hiše.
Tistih 4000 €, ki smo jih dali za najem se mi zdi je manj, kot hipoteka in skrbi s plačili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close