Cena stanovanj (LJ in okolica,Gorenjska)
Že nekaj let si želim kupit stanovanje, pa tega nikakor ne morem izpeljati. Nimam slabe plače (1.500 €, ampak dobra pa sigurno ni), ampak pri teh cenah se mi zdi nakup nemogoč. Čakam, da se bo kaj znižalo pa se mi zdi, da dlje ko bom čakal, ne bom tega nikoli dočakal.
Kaj mislite, se bodo cene stanovanj znižale na neko sprejemljivo ceno? Saj vem, da tega nihče ne more vedeti… Sprašujem pa se, življenje v Sloveniji je vedno slabše, ljudje postajajo iz dneva v dan v večjih socialnih stiskah, vedno bolj revni (to je bilo včeraj v Dnevniku), …le peščica jih pridno bogati (pa pustimo kdo in zakaj) in ne razumem, kako se lahko trg sploh obnese pri taki situaciji? Cene so take, da bi moral imeti recimo okoli 2.500 € plače, da bi lahko najel kredit, ga odplačeval ene 15 let, da bi si še vedno lahko privoščil dopust, kaj prišparal, …kakorkoli, da bi si lahko kljub temu omogočil dostojno življenje, ne pa životarjenje. Pač nisem iz družine bogatih staršev, nimam nikogar, ki bi mi podaril parcelo…. pač pa moram iz nule, tako kot po moje večina ljudi, si sam nekako omogočiti svojo “štalco”, da imam potem lahko še kravco, pa kakšnega telička ali dva, če me razumete.
Najem je zadnja možnost, ker ne vidim smisla nekaj plačevati celo življenje, pa če se kaj zgodi, bi ostal brez strehe nad glavo…nikoli se ne ve, neka sigurnost v življenju mora biti.
Pišem v glavnem zato, ker sem kar jezen na to situacijo, ki jo imamo, pa se ne da nič naredit glede tega, ….pa se vsaj malo takole na forumu razpiham….no ja….vedno se pa nekdo najde, ki reče….saj bo bolje…. Pa bo res?
To je bedarija….par s povprečno plaččo lahko z 10 letnim varčevanjem pride do normalnega stanovanja s povprečnim kreditom.[/quote]
Kakšna bedarija? Že tukaj je problem…PAR, kaj pa, če si SAM želiš kupit stanovanje (in imaš povprečno plačo…koliko je?…ene 800-900 € – po statistiki, ki pa ni prav nič realna), kaj pa potem?….kaj pa je zate normalno stanovanje?
vsak po svoje….
To je bedarija….par s povprečno plaččo lahko z 10 letnim varčevanjem pride do normalnega stanovanja s povprečnim kreditom.[/quote]
Kakšna bedarija? Že tukaj je problem…PAR, kaj pa, če si SAM želiš kupit stanovanje (in imaš povprečno plačo…koliko je?…ene 800-900 € – po statistiki, ki pa ni prav nič realna), kaj pa potem?….kaj pa je zate normalno stanovanje?
vsak po svoje….[/quote]
Če si sam je malce težje, po drugi strani pa ne potrebuješ tako velikega stanovanja kot za par, tako da ni panike.
Zelo malo verjetno, da se bodo stanovanja še zniževala (po mojem mnenju – prav tako v procesu iskanja pravega stanovanja).
Banke in medijski pritisk so podjetja že prisilila na znižanje cen stanovanj. Tista, ki jih bodo prisili še bolj pa bodo imela probleme. Kupiti stanovanja od teh podjetij, ki so propadla ali pa razprodajajo za obstoj, pa je več kot vprašljivo. Kako je s papirji in obremenitvijo stanovanj? Večina gradbenih podjetij gradi na kredit in tako je stanovanje pred tvojim plačilom obremenjeno s hipoteko. Če se bodo pa cene še znižale pa podjetja ne bodo dobila dovolj denarja za poplačilo kredita in bo tako ostala hipoteka na stanovanju…
Forum je zaprt za komentiranje.