Vprasanje oz. prosnja za nasvet
Pozdravljeni,
z druzino zivimo v mansardnem delu hise partnerjevih starsev. Sami smo si uredili, sedaj pa naj bi na zeljo starsev, napravili poseben vhod in s tem pridobili se nekaj prostora v nasem nadstroju. Znesek investicije bi znasal 80.000 evrov. Zanima me, na kak nacin lahko zavarujem nasa vlaganja, glede na to da je mama izkljucna lastnica hise v celoti. Morda kaksna pogodba overjena pri notarju, ki bi to omogocala.
Hvala za nasvet.
vau… poseben vhod za 80 jurjev v evrih… to je pa že nekaj. Eni naredijo tričetrt hiše s tem denarjem. In pridobili bi “samo nekaj prostora”. Jaz bi razmislil o taki investiciji.
Drugače pa se lahko zavarujete enostavno tako, da mama prepiše del hiše na vas (po domače povedano). Vse ostalo bo potrebno nekoč dokazovati na sodišču.
Nujno morate narditi prepis solastnine na vas, ker je to za vas zelo pomembno, hkrati pa so vsa dovoljenja gradbena in morebitni krediti če jih boste imeli vezani na vaš solastniški delež. Predlagam, da naredite pogodbo s katero mama na vaju prepiše del hiše in v pogodbi hkrati notri določite kaj kdo uporablja v hiši. Najbolje bi pa bilo, da bi naredili etažno lastnino in bi vi bili lastniki enega dela hiše mama pa drugega. Povprašajte na http://www.ius-optima.com, ker se mi zdi da imajo dobre članke na njihovi strani.
lp
Grega
Forum je zaprt za komentiranje.