Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Odpovedni rok – najemnik – pravice najemodajalca?!

Odpovedni rok – najemnik – pravice najemodajalca?!

Lep pozdrav

Imam eno težavo.Pol leta sem v enosobnem stanovanju, sedaj se selim v garsornjero – lastnika enosobnega stanovanja sem poklkicala en mesec prej (čeprav v pogodbi ni navedeno, koliko prej moram obvestiti o selitvi) in mu povedala da se selim.Ok, ni bilo problema.

Problem pa je sedaj, da jaz moram bit še cel mesec v tem stanovanju (tudi plačano še imam za cel mesec), lastnik pa mi vozi vsaka dva dni že celi teden ljudi na ogled.Celi čas me kliče, če sem doma, ko sem mu prejšni vikend rekla, da me ni do ponedeljka, saj grem službeno, je zahteval da mu pustim ključe, da bo lahko prišel v stanovanje razkazati bodočim morebitnim najemnikom – ključe mu seveda nisem pustila, ker imam samo ene in jih potrebujem.

Kakšne so moje pravice glede tega? Glede na to, da imam stanovanje plačano še za en mesec.Ali lahko zahtevam sorazmerno zmanjšanje najemnine za ta mesec če želi imeti oglede oz. povračilo dela najemnine?

Ker mi gre skrajno na živce to, da mu morem biti na voljo, potem pa mu naj bi še pustila ključe, da on sam razkaže, ko mene ni.Ali to sme?

Hvala in lp

Najemnik mora dvakrat letno dopustiti lastniku oz. njegovemu pooblaščencu vstop v stanovanje za preveritev pravilne uporabe stanovanja.

To je to do izteka pogodbe.

(največ dvakrat letno) ! ! !

Sedaj sem podpisala pogodbo, kjer si je najemodajalec napisal, da mu moram dovoliti vstop v stanovanje vsaj 1x mesečno.Ali je to sploh “legalno” oziroma lahko to sploh napiše in moram to upoštevat?

Stanovanjski zakon (SZ-1)

VI.6 Pravice in obveznosti najemnika stanovanja

94. člen

(obveznosti najemnika stanovanja)

Najemnik stanovanja mora:

– dopustiti vstop lastniku oziroma njegovemu pooblaščencu v stanovanje za preveritev pravilne uporabe stanovanja, vendar največ dvakrat letno;

[hr]
Novdom nepremičnine

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close