Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Postopek do predaje ključev?

Postopek do predaje ključev?

Z možem kupujeva stanovanje, oglede sva že opravila, izbrala za naju primerno, tudi glede cene stanovanja smo dogovorjeni. Kupujeva ga preko agencije.
Mi lahko prosim kdo napiše kakšen je postopek v nadaljevanju.
Kakšni so naslednji koraki do predaje ključev?
Hvala!

Naslednji koraki so:
– uskladitev in podpis predpogodbe, določitev are, rokov in plačila
– plačilo are
– uskladitev in podpis prodajne pogodbe
– plačilo kupnine
– primopredaja stanovanja kjer se napiše primopredajni zapisnik
– vpis v ZK…

To so več ali manj vsi koraki do ključa.

No, glede na to, da bosta agenciji verjetno odštela kar zajetno provizijo, bi vama morali na vsa vprašanja odgovoriti tam.

mmml hvala za odgovor!
metulka, ja kupila bova prek agencije. Rada se pa pred vsako tako pomembno odločitvijo seznanim sama, jim ne zaupam v celoti, tudi če so super agencija. Boljše se je prej sezanit kot kasneje.

To se pa strinjam.

Jaz bi na vašem mestu poklicala tudi upravnika, ali so vse obveznosti poravnane, in prejšnje lastnike prosila, naj že oni uredijo plačevanje raznih naročnin na vaše ime (pač tako, kot se boste dogovorili). To je dobro tudi za njih, da ne bodo hodile položnice na njihovo ime (in bodo oni seveda tudi plačniki). Ko sem jaz prodajala, sem vse to urejala sama, tako kot smo se dogovorili z novimi lastniki: odpovedala telefon, zamrznila naročnino za kabelsko in jim poslala kopijo kp pogodbe, elektro moraš itak urediti skupaj, poslala upravniku kopijo pogodbe, da je začel obračunavati stroške novim lastnikom, in tako dalje.

To bi po mojem itak morala predlagati in preveriti že agencija, samo dvomim, da se kdo spušča v to.

še ena stvar – odjava prejšnjega lastnika iz vaše nove nepremičnine. Dogovorite se tudi o tem, pa magari, če greste skupaj na UE.
Pomembno je tudi da ima prodajalec poravnane vse davčne obveznosti, sicer davkarija ne bo dala žika na
kupoprodajno pogodbo in vpisa v ZK ne boste mogli narediti.
Prav imaš, da nepremičninski agenciji ne zaupaš. Vse so bolj ali manj šlampaste in vse zahtevajo plačilo provizije ob podpisu pogodbe in pšo vpisu v ZK, s čimer je posel pravzaprav zares zaključen.

Hvala vsem za odgovore, mi je že vsa zadeva postala bolj domača in se z lažjim srcem spuščam v naslednji korak.

Nekaj nasvetov glede nakupa hiše:

Prodajne napake – skrite se lahko uveljavljajo v 6 mesecih od podpisa pogodbe. Načeloma velja, da se nepremičnine kupujejo po načelu videno kupljeno. Vsekakor morate natančen pregled narediti že ob samem nakupu.

Nakup hiše
Najem hiše

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close