Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Notarski zapis za nepremičnino

Notarski zapis za nepremičnino

Je potrebno notarski zapis za nepremičnino urediti pri notarju v
občini, kjer je nepremičnina ali lahko kjerkoli drugje. Nepremičnino
imam v Mariboru, bi lahko to uredil v Ljubljani?

kjerkoli

Notarskli zapis lahko sklenete pri bilo katerem notarju, na DURS in občino pa boste morali iti v kraju, kjer nepremičnina leži.

Ponavljanje za menoj?

Ja, ta pameten, to je največ, kar zmoremo tukaj gor – ponavljat za teboj.

Kaj je hotela namignit danaja – pogodbo ti lahko spišejo kjerkoli, ampak poti v “domači kraj” oz. na prodajani nepremičnini najbližji durs si s tem ne prihraniš (kar se tiče občinskih opravkov, se pa da vse uredit tudi po pošti).

In ti si njena odvetnica in razlagaš kaj je hotela povedat?

Mimogrede : največ zmede naredijo tisti, ki ne odgovorijo na vprašanje ampak odgovoru malo še dodajo.

Mogoče je spreševalec našel cenejšega notarja drugje, ampak to je njegova stvar, ne pa da mi pametujemo tukaj.

Ne se prepirat 🙂

Vsaka informacija je dobrodošla tistemu ki je ne ve.Tudi če jo prebere 2x, še bolje.

Odgovor “Ta pametnemu”

Strupenjača ni moj odvetnik, je pa (za razliko od vas) popolnoma pravilno razumela moj odgovor in upam, da ga je tako razumel tudi tisti, ki je vprašanje postavil. Zmedo na tem forumu (in tudi drugod) pa delate tisti, ki stvari ne razumete ali pa jih nočete razumeti.
Je pa tudi vprašanje zastavljeno malce nejasno, zato sem raje odgovorila malce širše.
Bi pa ravno zaradi tega rada opozorila tudi na to, da obstaja tudi situacija, kjer je potrebno notarski zapis za nepremičnino narediti samo pri notarju, kjer se nepremičnina nahaja (npr. notarski zapis za ustanovitev hipoteke na nepremičnini).

“Notarske zapise pravnih poslov o ustanovitvi hipoteke in zemljiškega dolga na nepremičninah, sestavi notar, ki ima sedež notarske pisarne na območju okrajnega sodišča, kjer nepremičnina leži.”

Kaj točno je bilo mišljeno z “notarskim zapisom za nepremičnino”, lahko samo predvidevamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close