Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine obupana sem- odvetnik ler kasira in mi dela škodo- pravniki prosim pomoč!!!

obupana sem- odvetnik ler kasira in mi dela škodo- pravniki prosim pomoč!!!

pozdravljeni,
morda tema ni ravno za v to rubriko, a sem kratko malo obupana in ne vem, kam bi se lahko sploh obrnila. “Brezplačna pravna pomoč” namreč stane 59 EUR, KI JIH TUDI SLUČAJNO NIMAM KJE VZETI.
Zgodba je sledeča. V zidanje nepremičnine (bivšega partnerja) sem vložila določena sredstva. Bivši partner je napisal in overil izjavo, v kateri priznava da sem res vložila dol. višino sredstev. Najina skupnost je razpadla in nazaj pač zahtevam vloženi denar. Kar nekaj let je trajalo, preden sem od sodišča dobila pravnomočno sodbo, da mi mora bivši partner izplačati del zneska, ki sem ga vložila v gradnjo njegove nepremičnine. Zakompliciralo se je, ker je sodišče reklo, da iz moje tožbe izhaja, kot da zahtevam nazaj le svoje posebno premoženje. Torej smo šli v novo tožbo in rekli, da če znesek, (ki mi ga je sodišče priznalo) predstavlja moje posebno premoženje, potemtakem razlika med vloženim in priznanim predstavlja skupno premoženje.
Za ilustracijo:
v hišo sem vložila 10 mio
sodišče mi prizna 3 mio posebnega premoženja
torej razlika med zneskoma- 7 mio. predstavlja najino skupno premoženje- in polovico torej lahko zahtevam nazaj.
Tudi ta tožba mi je bila ugodena- sodba je pravnomočna.
Skoraj pa me je zadela kap, ker sem ugotovila, da se je odvetnik zakalkuliral, saj je v tožbi zapisal nekako takole (zneske sem tule zaokrožila).
Ker sodišče meni, da 3 mio od desetih predstavlja moje posebno premoženje iz tega sledi, da preostalih 6 mio predstavlja najino skupno premoženje in mi torej pripada še polovica skupnega premoženja. Sodišče je to odobrilo in sodba je pravnomočna. Nihče pa ni sprevidel, da 10 – 3 ni 6, ampak sedem!!!!! Ko sem to ugotovila sem odvetnika prosila, naj sodišču pošlje dopis in jim razloži, da gre za matematično napako in če lahko zadevo ustrezno korigirajo. Ljudje pač delamo napake in prepričana sem, da se je to že kdaj zgodilo in da za to obstaja kakšna rešitev.
Odvetnik seveda na sodišče takega dopisa noče poslati, saj bi s tem priznal svojo površnost. Prepričuje me, da bi morala glede tega pač spet v novo tožbo, jaz pa ne morem več!!!! Ne finsančno, z živci sem na koncu, poleg tega pa se mi zdi absurd, da bi mogla zaradi njegove malomarnosti čez ves proces še enkrat.
kje bi lahko izvedela, kakšne možnosti imam, da bi zadevo ustrezno rešila, na koga naj se obrnem????
Upam, da je vsaj približno razumljivo, kar sem želela napisati.

predobra in naivna

tele mi pa nekam ne gre skup..
res da nisem pravnik..
hehe ..še manj “spretni” v svoj žep metalec..

ampak če ste vi vložili v nepremičnino katere lastnik sta bila oba s partnerjem potem imate pravico do 1/2 premoženja, ne glede na to koliko je kdo vlagal..

in to znese po vaši ilustraciji 5MIO! basta..

oz če je bila nepremičnina predzakonska dobrina moža, nimate vi kaj “praskat” na preostanku…torej tistih 7MIO kot ste vi predstavli, da jih boste še polovili (še doadtnih 3,5MIO)

to skupaj znese 3+3,5=6,5MIO!!???
tale mož je očitno “vreden” samo 3,5??? od 10???

skratka ..svašta se dans dogaja..

Ja, s svojim piasnjem ste to dokazali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close