Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine vprašanje glede plačila davka na promet nepremičnin

vprašanje glede plačila davka na promet nepremičnin

Pozdravljeni! Ker prodajam nepremičnino me zanima: imam sestavljene 4 kupoprodajne pogodbe, od tega je ena original. Koliko pogodb nesem na davčno ko grem plačevat davek na promet nepremičnin?2 in od tega je ena original? dobim potem obe nazaj ali samo original? Prosim za čimprejšnji odgovor!In hvala Vam že vnaprej. Lp

S seboj imejte vse oz. vsaj 2, sicer dobite potrjen izvirnik, ki ga nato odnesite overiti k notarju, in ga skopirajte 2x, izvirnik gre potem na zemljiško knjigo
LP

Najlepša hvala za odgovor! Zanima me še kako plačam ta davek? Dobim posebno položnico? ali ga plačam tam? In še ali mi lahko zračuna davek še isti dan kot izpolnim obrazec namreč se nam mudi overiti,… vem da je odvisno od uprave do uprave, ker nekje dobiš še isti dan za plačati. A e da zmenit da ti čim prej naredijo izračun? Še enkrat hvala za vse vaše odgovore!Lp

Položnico Vam da DURS in greste plačati tja, kjer je najnižja provizija-če imate čas, če ne v najbližjo banko, PTT

Ker sproti raziskujem po internetu se mi sproti postavljajo tudi vprašanja, in zato še imam upam da zadnje vprašanje za Vas in bi bila hvaležna še vašega zadnjega odgovora. In sicer kje plačam davek na promet nepremičnin.Po zakonu je to pri davčnem uradu oziroma davčni izpostavi, na območju katerega nepremičnina leži.
In sicer nepremičnina leži v Veliki polani, za to je pristojen davčni urad murska sobota, ki obsega območja upravnih enot Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota. Se pravi za to parcelo je to izpostava v Lendavi (Sektor za odmero, kontrolo in informiranje). ZANIMA ME: Če lahko plačam tudi v MUrski Soboti, kjer je davčni urad ali samo v Lendavi, kjer imajo izpostavo. Hvala še enkrat.Lp

Namreč mi je Murska sobota bližje,…

DURS Murska Sobota

Pozdravljeni,

davek na promet nepremičnin, se plača na IZPOSTAVI pristojnega davčnerga urada, kjer nepremičnina leži !

Lunara ima prav-pogodbo boste morali predložiti v odmero davka na izpostavi DURS v Lendavi. Če stvari niso zakomplicirane se načeloma lahko vse uredi v enem dnevu.

Hvala še enkrat vsem za odgovore!Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close