Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Realne cene

Realne cene

Zanima me, če mi strokovnjaki lahko poveste koliko je v teh časih vredno stanovanje (veliko okoli 40m2, staro do 25 let, v bloku, LJ in okolica, Kranj, Vrhnika,…). Vem da smo v času upadanja cen, kupcev skoraj ni…koliko mislite da so prodajalci pripravljeni prenesti? Pri kakšni ceni za m2 lahko vztrajam?

A nima stanovanjski sklad v KR se neprodana stanovanja novogradnje za 1.500EUR/m2? Pozanimaj se.

Oglaševane cene imajo okoli 2500€ za m2. Koliko pa so kaj realne cene za rabljena stanovanja?

Stanovanje je vredno toliko kolikor je zanj pripravljen plačati kupec!
Če je nekomu stanovanje všeč bo zanj odštel tudi toliko kolikor bo tu na forumu marsikdo rekel da ni vredno.
Če pa je prodajalec v težavah da mora nujno prodati bo prodal tudi pod ceno ki se nam zdi realna cena.
Pri starih stanovanjih je lokacija tisti dejavnik ki prevlada. V zaključenih soseskah kjer novogradenj ne bo imajo stara stanovanja kar visoko ceno. Medtem ko pa v naseljih kjer se 100m zraven gradi nov blok stara stanovanja precej zgubijo na vrednosti.
Še zmeraj pa trdim da če kupujete stanovanje za sebe potem cena ne sme biti glavni dejavnik pri nakupu.

v Ljubljani 2000, plusminus 15%, v širšem lj obroču -15-25%.
Je pa res vse močno odvisno od prodajalčevega položaja

Za Vrhniko: na Vrtnariji so bila stanovanja v najnovejših blokih takšne kvadrature, kupljena direkt od investitorja, tam okoli 70.000 evrov (tista z atrijem so bila dva, tri jurje več). Mislim, da so ti bloki iz leta 2001 ali 2002. Toliko za orientacijo. Če ga torej kdo prodaja po cirka 80.000, je to ob upoštevanju inflacije pravzaprav prvotna cena.

Za kolk pa mislite, da so recimo napihnjene cene na raznih portalih (nepremičnine.net…)?

Na splošno se na to vprašanje ne da odgovoriti. Nekatere cene so blizu trenutnim “realnim” oziroma “tržnim”; v narekovajih zato, ker glede tega ni soglasja, kaj so. Daj si filter razporeditve oglasov po ceni in boš videl stanovanja v istem okolišu in podobne kvalitete s 30% razlike v ceni.

Sicer se pa strinjam z odgovorom Borga višje. Ljubljana cca 2.000 EUR +/-,center nekaj več, za spalna naselja (Štepanjsko, Dravlje…) jaz ne bi ponudil več od 2.000 EUR/m2, morda niti toliko ne, odvisno od mikrolege in stanja stanovanja. Pri tem upoštevaj, da so pri nas majhna stanovanja dražja po m2. Trosobno dobiš z lahkoto pod 2.000 EUR po m2. Okolica Ljubljane cca 15 – 25% ceneje.

Torej cene res padajo? A se niso pred časom tu vsi norce delali iz mene in podobno mislečih glede tega? No, malo na off. Izgleda vseeno, da bodo cene kar konkretno padle.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close