Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine ko izgubiš kupljeno stanovanje???

ko izgubiš kupljeno stanovanje???

http://cekin.si/clanek/nepremicnine/stanovanje-kupil-ga-kasneje-vpisal-in-zato-izgubil.html

Citat iz članka:
Nedolgo nazaj sem od osebe kupil stanovanje, ki pa ga nisem takoj vpisal v zemljiško knjigo. Ko sem se odločil to končno narediti, me je čakalo neprijetno presenečenje. Medtem je bila ta ista nepremičnina prodana še neki drugi osebi, ki pa je za vpis v zemljiško knjigo takoj poskrbela.

Zanima me, kako se je druga oseba lahko vpisala v ZK brez verige originalnih kupoprodajnih pogodb??? Predvidevam namreč, da je imel verigo originalov prvi kupec.

Ima kdo za to utemeljeno razlago?
LP

Predvidevati je nič vedeti.

Res je, predvidevati pomeni nič vedeti. Iz članka je namreč razvidno, da je bilo stanovanje v času sklepanja kupoprodajne pogodbe že vpisano v zemljiško knjigo, zato se je “drugi” kupec lahko vpisal v zemljiško knjigo le na podlagi zadnje (tj. svoje) kupoprodajne pogodbe. In to je to (nobenih verig pogodb ni omenjenih v članku!!!).
Hvala bogu, da vsaj tukaj ščiti zakon tistega, ki skrbi za svojo lastnino tako kot je treba. Sicer pa ne poznamo ozadja te zgodbe, ki je najbrž zelo zanimivo.

problem je seveda lahko zelo resen,
Se pa bojim, da gre v tem primeru za piarovski članek, t.i.vabo, s katero se v časopis ali na spletno stran privabi ljudi…to recimo pogosto uporabljajo v raznih svetovalnih rubkrikah za recimo ureditev stanovanj, pa za zdravstvene nasvete in podobno.

In če smo že tu: tudi enkatere nepremičninske agencije uporabljajo izmišljene oglase, s katerimi privabljajo ljudi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close