Nakup
Lepo pozdravljeni,
imam namen kupiti stanovanje,dvosobno v LJ in pojavlja se dilema…ali se malo pocakati z nakupom,glede na to,da naj bi cene stanovanj se padale…Ker trenutno je neko zatisje,nepremicnin je veliko,vendar prodajalci kljub temu ne popuscajo pri ceni…Vem,da niste jasnovidni in to vprasanje je ze bilo postavljeno,pa vendar me zanima vase mnenje.
Za vase odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
najbolje da greš na finance.si vprašat. Tam obljubljajo stanovanja po 1000 EUR/m2; eni sanjajo, da celo 500 EUR je preveč. 😀
Cene nižajo tisti, ki morajo prodat (gradnja hiše, že kupljeno večje stanovanje, itd). Ko bo ta val šel mimo bo stanovanj na trgu manj. Zakaj bi nekdo prodajal pod ceno?
Nizke cene so bolj pobožne želje zafrustriranih mulcev, ki so namesto varčevat za stanovanje vse spičili za lagodno življenje, sedaj pa sanjajo o nizkih cenah.
Jaz mislim, da znotraj ringa cene ne bodo padle več veliko ali nič, še posebej novejše gradnje.
Ti si napisal, da nihče ne bo prodajal pod ceno. Pa me zanima, ali to pomeni, da nihče ne bo prodajal pod 1000 EUR/m2 ali pod 2000 EUr/m2 ali mogoče pod 4000 EUR/m2. Ali so trenutne oglaševane cene prave cene? Kakor je razvidno par postov nižje (stanovanje v Kopru) imajo prodajalci očitno precej nerealne želje (iz min. 250.000€ se zdaj prodaja po cca. 165.000€). Torej zanima me, kaj pomeni pod ceno?
Pa še to, a če bodo cene nižje kot so zdaj, bodo cene nizke ali samo bolj normalne?
Če iščeš stanovanej za bivanje, zase (in ne za špekulacijo), cena najbrž ni osnoven odločitven kriterij.
Običajno si ljudje postavimo prioritete (makrolokacija, mikrolokacija-lega, usmeritev), mogoče tudi socialno-demografska struktura.
Dejstvo je, da dobrim stanovanjem na dobrih lokacijah v dobrih objektih cene ne bodo bistevno padle. Nenazadnje tudi do zdaj niso, kljub apokaliptičnim napovedim. Povprečnim bi šle pa cene lahko še nekaj dol, recimo 10-15%
Osebno bi, če bi našel svojo sanjsko stanovanje, le-to kupil – nenazadnje gre za skoraj življenski nakup – in da bi se zaradi nekaj 1000 ali 10.000€ odpovedal temu?
Sicer pa, ta denar lahko privarčuješ z nekajletnim zamikom menjave avta -sanjsko nepremičnino pa imaš za vedno
Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enteprise. Its continuing mission to explores strange new lives, to seek out new civilisations, to boldly go where no man has gone before… To mi najprej pade na misel, ko pogledam kam smo prišli s cenami nepremičnin v Ljubljani in na Obali. Sci-fi pač. 😀 Jaz pravim, what comes up, must come down… eventually. 😀
Forum je zaprt za komentiranje.