vase mnenje-dobiš leasing,kredit ali ne?
Očitno vas je veliko v družini….
“Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka, kadar dohodek na družinskega člana ne presega 99% povprečne plače v Republiki Sloveniji v preteklem koledarskem letu oz. v predpreteklem koledarskem letu, če se otroški dodatek uveljavlja v mesecu januarju, februarju ali marcu.”
Ne dobi ga vsak. Zgornja meja je 99 odstotkov povprečnega os. dohodka v Sloveniji na druž. člana. Vas je torej pet? Ali pa so podatki za (pred)lani nekje 4800 bruto obadva skupi in ste štirje. Kakorkoli že, 1270 evrov na glavo je trenutno zgornja meja.
Preživnina je uradno določena in potrjena na sodišču ter izterljiva. To je torej enako ziher stalni priliv kot plača. Na podlagi sodne odločbe bi se torej v malo bolj odprti banki morda vendarle dalo kaj pomeniti.
Zakaj tako gromozanski znesek ni viden na bančnem računu, pa veste samo neposredno vpleteni. Jaz si s toliko keša komaj upam hoditi naokrog.
Ni nujno, da jo. Recimo, da dobi 2480 evrov preživnine zase in za otroka (ja, tudi bivša žena lahko zahteva preživnino) in 20 evrov otr. dodatka (toliko cirka je najnižji znesek). Preživnino se lahko plačuje tudi na roko, ni nujno, da na tekoči račun. Če bi jaz imela toliko denarja na mesec, tudi ne bi delala, verjemi.
očitno je da živim v totalno gnili državi. Kako je možno, da tako goljufaš? Tudi sama sem mama enega otroka (ne samohranilka, ker dobim preživnino). Preživnina je lepo urejena z odločbo, 100 eur. Delam pošteno in država me pri moji plači, ki jo imam za ok plačo (med 950 in 1000 eur) obdavči. Kar gospo bb-nezaposleno ne. Imam izkušnjo iz vrtca, ko sem ga sama plačevala 3 ali 4 plačilni razred (računajo ga glede na plačo), znanka, katere mož je privatnik, ona pa lepo doma spančka…pa najnižjo ceno, saj je brezposelna z otrokom, mož pa prikaže dodatke, take kot želi…
Ja v taki državi jaz živim in še je meni podobnih. O kreditu pa lahko le sanjam, kot o marsičem drugem…
Forum je zaprt za komentiranje.