Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nakup nepremičnine

Nakup nepremičnine

Koliko procentov od cene nepremičnine banka odobri za posojilo?
Vem, da so še drugi pogoji za odobritev, logično mi je pa tudi, da ne dobiš celotne vsote, kolikor je vredna nepremičnina.

L.P.!

Odvisno od banke do banke in od tvojega siceršnjega premoženjskega stanja. Če gre za hipotekarno posojilo moraš ponavadi zastaviti 3 x vrednost.

Jaz sem dobila 100%… samo moraš dati garancijo, to je vse. Malo idi od banke do banke in se spogajaj, vsaki banki pokaži do sedaj najugodnejše posojilo, pa ti bo večina dalo malo bolj ugodno… 🙂

Od kod ti ta podatek? Včasih si dobil največ v višini polovice vrednosti, danes je po defaultu kakih 70 procentov, ni pa problem dobiti tudi več.

Hipoteka, ki jo zastavis, mora biti vsaj 50% visja od visine kredita.
Teoreticno mislim, da je celo manj kot 50%, ampak v praksi je 50% kar
minimum, sicer ne dajo.

Najlepša hvala za hitre odgovore!

Lep dan vsem!

Moram tudi tebi ugovarjati, ker sem ravno bila soudeležna pri nakupu s cirka 25-odstotno lastno udeležbo in nikjer niso niti “trepnuli okom” zaradi tega. Je pa res, da zahtevajo življenjsko zavarovanje, vinkulirano v njihovo korist, kar je spet nadaljnjih cca 15 procentov vrednosti nepremičnine, se pravi, da vse skupaj za cirka 40 odstotkov presega vrednost odobrenega kredita (če kreditojemalec umre).

Tole gor so pa bučke. Če vzameh hipotekarno, kjer zastaviš nepremičnino, ki jo kupuješ, ti dajo 80% kupnine komot, razen če je izven ljubljane. Pa brez življenjskih zavarovanj in kaj ti še vem česa.

Aja, dotična nepremičnina NI v Ljubljani. Glede življenjskega zavarovanja sem pa očitno sredi banke doživela halucinacije.

Zivljenjsko zavarovanje vse bolj pogosto zahtevajo banke, pa tudi ce imas kaksno ze od prej, ti ga upostevajo pri kreditu.

Visina zneska je cca 70-80% od visine kupnine, ponekod pa lahko dobis 100% kupnino (velja bolj za Ljubljano). Zastavis seveda nepremicnino, ki jo kupujes.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mogoče samo še to: ko smo se začeli okvirno pogovarjati in primerjati ponudbe različnih bank, je bil najvišji možni znesek kredita glede na prihodke za cirka tretjino nižji od potem dejansko odobrenega kredita. Ne me vprašat, v čem je logika, ko smo prišli s konkretno nepremičnino in ceno zanjo, smo se samodejno začeli pogovarjati o višjem kreditu. Nihče več ni omenil starega zneska.

90% smo dobili hipotekarnega kredita, za nepremičnino v Celju

Na koliko let ste pa potem vzeli? Ker to mora biti pa kar visok mesečni izdatek.

..Tudi dobili 90% kredita od vrednosti stanovanja, ki pa ni v LJ.
Obrok 420€…za 2 osebi.

Običajno gre hipotekarni kredit, ki je cca. 70% zavarovan z nepremičnino normalno skozi standardno proceduro. Ostalo kar je nad to vrednostjo se obravnava individualno na kreditnem odboru in tam je možno dobiti tudi do 100% kredita glede na vrednost nepremičnine, če so določeni kriteriji izpolnjeni.

ALI IMATE KAJ IZKUŠENJ V ZVEZI HIPOTEKARNIM KREDITOM.MIDVA Z MOŽEM BI KUPILA HIŠO,TER JO TUDI ZASTAVILA.ALI JE TO MOŽNO,IMA KDO KAK NASVET GLEDE TEGA,KJE BI BILO MOŽNO NAJETI TAK KREDIT????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close