Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine solastnina – stanovanje

solastnina – stanovanje

Pozdravljeni,

imam precej zapleteno vprasanje – no, tukaj se dobi vse mozne odgovore:)

Starsi so kupili stanovanje za moji dve sestri in zame. V casu podpisa pogodbe je bilo na vseh listinah le moje ime. Ker zelim, da je stvar tudi uradno urejena, (imam pa ze zemljiskoknjizno dovolilo), bi rada, da se stanovanje razdeli med nas tri. Glede na to, da si zaupamo, bi nam zadoscala pogodba – ker ne bi rada se enkrat placevala stroskov prepisa.

Zanima me torej, ce obstaja navadna pogodba, s katero bi stanovanje razdelile na tri dele, kljub temu, da je na zemljiskoknjiznem dovolilu napisano le moje ime? In bi bila ta pogodba uradna?

Hvala vnaprej, ce kdorkoli lahko kaj vec pove o tem:)

na kratko: pri nepremičninah velja to, kar je zapisano v zemljiški knjigi.
Verjetno bo najlažje rešit z darilno pogodbo-mogoče bi koristil neobvezen posvet pri notarju

z darilno pogodbo imate stroške z davkom na dediščine in darila-če prav razumem bi podarili sestrama, kar je dugi dedni red in pa tudi z notarjem.
Lahko jima prodate za minimalno ceno, vendar še vedno plačate davek na promet z nepremičninami in stroške overitve podpisa pogodbe.
tudi jaz priporočam obisk odvetnika, nepremičninske družbe ali notarja.

A se vama lahko jaz zahvalim namesto spraševalke.

Vedno znova me preseneča nevzgojenost ljudi. Želijo prihraniti denar (kar je pri poslih z nepremičninami itak neumnost, ker gre za prevelike zneske, da bi se igrali), drugi si vzamejo čas za njihova vprašanja, jim zastonj svetujejo, na koncu pa niti zahvale niso vredni.

Hvala vama

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close