Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kaj narediti – nakup nepremičnine v Celju

Kaj narediti – nakup nepremičnine v Celju

S fantom sva pred veliko dilemo. Že nekaj časa se odločava za nakup nepremičnine. Videla sva že veliko hiš, stanovanj, novogradenj v zadnjem letu… a vedno je bilo nekaj, da se nisva odločila za nakup oz. sva tako ali drugače “padla skozi”. Po eni strani je to celo dobro, glede na to, da sedaj cene malce padajo… Ker bi rada šla ČIMPREJ na svoje (oz. jaz bom tako morala v parih mescih iz stanovanja, kjer sem zdaj – dolga zgodba)… a se hkrati bojiva, da bova kupila zdaj nepremičnino, ki bo čez pol leta še za 20% in več cenejša… Kaj nama svetujete?
Še eno vprašanje… a se da tudi nepremičninskim agencijam zbijati ceno? Za koliko % bi lahko zdaj zbijala ceno? Koliko naj bi bil m2? Govorim za Celje.
Hvala za vse odgovore in lep vikend vam želim.

Če moraš kupit, kupi. Imaš pa zdaj možnost zbijanja cene. Prodajalcu poveš, dam ti toliko, pa me pokliči, če se boš odločil.

Sej avtom tud padajo cene z leti pa ljudje se zmeraj nove kupujejo. In podobno je z večino stvari.

Avtom res padajo cene, vendar pa niso tako svinjsko precenjeni kot nepremičnine pri nas pa tudi absolutni znesek napram katerikoli nepremičnini je pri avtu bistveno nižji!

Trancer, se popolnoma strinjam. Ker pri nepremičnini lahko toliko izgubiš, če je ne kupiš pravi trenutek in se ne izpogajaš za neko “normalno” ceno, da si lahko z razliko še avto kupiš… če smo že na tem.

Samo res… a kdo ve, če se da tudi nepremičninskim agencijam zbijati ceno in za koliko %?

Kaj narediti? Res tezko vprasanje, a ne? LOL…

Ce si lahko privoscis kredit, potem si lahko se lazje privoscis najem primerljivega stanovanja, ker je najem bistveno cenejsi od nakupa primerljivega stanovanja. Cez 2 leti se enkrat podaj v oglede. Odvisno od situacije, vajo ponovi… 🙂

Točno to bi tudi jaz naredil, šel v najem za kakšno leto. Več po mojem niti ne bo potrebno, ker kot kaže, je slovenski nepremičninski “cepelin” tik pred explozijo in padcem na trda tla. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close