Mi prosim pomagate…
Najprej lep pozdrav. Sem prebrala kar nekaj strani postov in sem našla veliko dobrih nasvetov.
Sedaj pa moja težava. Trenutno se mi situacija zdi brezizhodna – pa seveda ni. Ampak sama ne vidim prave poti oz se ne znam odločiti tako da bo dobro zame in družino pa vsekakor tudi za mojo denarnico.
Stvar je sledeča:
Z možem živiva v hiši mojega dedka skupaj z mojimi starši.
Dedek je umrl letos in njegov drugi sin – moj stric se ni odločil tako, kot je dedi pričakoval. Torej ni se odpovedal dediščini temveč smo v postopku cenitve nepremičnine… da bo dobil pošteno svojo polovico.
Ko bo stric izplačan pa bo hiša v celoti naša.
Tu pa se začne vprašanje kaj narediti?
Sedaj je spodnje nadstropje prazno. Tam sta bila dedi in babi. Moja starša pa sta nadzidala 1 nadstropje v katerem smo sedaj mi. Napaka je bila že v tem, da sta nadzidovala na staro oz zelo staro hišo. In spodnji del je pravzaprav neuporaben. Hiša zidana iz kamna. Svinčene cevi in še in še in še…
To obnoviti bo celo premoženje?
Podreti? Zgraditi novo? Kakšno? Zidano? Montažno?
Želela bi, da je 2 stanovanjska – pritličje moja starša, 1, nadtropje jaz z družino z ločenim vhodom.
Res ne vem kako se pravzaprav sploh spoprijeti in razmisliti kaj bi bilo pravzaprav najbolje v smislu čim manj € in čim manj živcev.
HVALA HVALA
Težko bo kdorkoli karkoli rekel…
Vendar – glede na moje izkušnje – menim, da bi bilo smotrneje hišo zgraditi nanovo – iz okoljskih, energetskih in arhitekturnih razlogov…
Vsekakor pa pred odločitvijo zaprosite obrtnike za izračun za adaptacijo hiše, mesečne stroške in si izračunajte, kaj vas bo manj stalo za naslednjih 10 let.
Hvala za nasvet.
sem govorila z gospodom, ki postavlja montažne hiše in pravi kot vi nepremičninko.
Da se splača podirati in na novo delati le če je reeees taka “huda” lokacija, da je ne gre spustit ali če se da to prodati preko cene pa kak € zaslužiti.
Cenilec, ki je hišo cenil za dediščino je rekel naj se je ne dotikamo v smislu obnove. Da se bo sesedlo.
Forum je zaprt za komentiranje.