oprostitev 20% davka pri prodaji nepremičnine, kjer imam prijavljen stalni naslov vendar prebivam na drugem začasnem nas
Pozdravljeni.
Ker nameravam prodati stanovanje, me zanima, če sem upravičen do oprostitve davka v naslednjem primeru.
Lastnik stanovanja sem že več kot 3 leta, in na tem naslovu sem tudi imel prijavljejno STALNO prebivališče. Do tu vse lepo in prav: do tu je jasno, da sem upravičen do oprostitve davka ker izpolnjujem pogoje po 2.točki 96.člena Zdoh-2:
– da je imel zavezanec tam prijavljeno STALNO prebivališče vsaj zadnja tri leta pred odsvojitvijo in
– da je imel tako stanovanje ali stanovanjsko hišo v lasti vsaj zadnja tri leta pred odsvojitvijo ter
– da je v takem stanovanju ali stanovanjski hiši dejansko bival vsaj zadnja tri leta pred odsvojitvijo.
Ker pa sem vmes prebival v drugem kraju, sem v tem kraju prijavil ZAČASNO prebivališče. Zato me zanima ali potemtakem več ne izpolnjujem 3. alineje zgoraj? Ai torej 3. alineja v bistvu izključuje možnost začasnega bivanja na drugem naslovu?
Forum je zaprt za komentiranje.