prepis kmetije
Sem zelo navdušen, da sem dobil tale forum in, da lahko povprašam po pravnih nasvetih, zelo vam bom hvaležen. Že v naprej pa se opravičujem za napake.
Naša kmetija je zaščitena, lastnik moj oče bo prepisal kmetijo na prvega sina, ki pa je star okoli 30 let s tem, da bo še mladi gospoodar. Sicer se o tem še nismo pogovarjal, kako pa kaj bomo naredili.
Drugi sin od mojega očeta je že dobil parcelo na kateri si je zgradil hišo + ostrešje, tretja hči je doma (žal ima bolezen in nujno potrebuje oskrbo), 4 sin od očeta se še šola (fax) in jaz, ki sem že bolj proti koncu s šolo in bom kmalu iskal redno službo (SŠ). Naša kmetija je velika cca 50 ha.
Precej je tole zakomlicirano.
Kot prvo me zanima:
1.) Ko se dela prepis ali moramo res biti vsi prisotni za podpise, kaj, če se kdo ne strinja s podpisom in noče podpisat.
2.) PO dedovanju kmetije ali bo še vedno lastnik moj oče naše HIŠE ali prevzemnik. Torej, če bo prevzemnik lastnik hiše potem takem jaz res nimam, kaj več iskati doma. Za brata pa jaz ne bom delal, že zdaj delam in pomagam doma največ na celi vasi. Za sebe takorekoč sploh niamm časa.
3.) Ali me lahko novi prevzemnik reče, da naj grem od doma.
4.) Nujni delež. Koliko le ta znaša.
5.) PO odgovorih bom pa še kaj vprašal
P.S. Ali je res treba narediti prepis ???
Forum je zaprt za komentiranje.