Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Koliko za hišo starejšo v hribih in na podeželju?

Koliko za hišo starejšo v hribih in na podeželju?

Imam namen kupiti hišo, manjšo v bolj odročnem kraju. Malo starejšo za nekje 75.000 eu. Se vam zdi to preveč ali premalo? Zraven nekaj zemlje.
Hiša je v dobrem stanju, ni kakšna kmečka štirikotasta, ampak mi je všeč.
Kaškne stroške lahko vse za njo računam v prihodnosti in predvsem koliko? Mislim da bi mi zneslo, ampak me zanimajo še nasveti.
Kraj je bolj odročen, ni v bližini mesta, ampak v bližini je kar nekaj hiš in kmetij. Mi pa je zelo všeč okolica. Saj se pelješ v hrib in potem je na kar lepem ravnem kraju.

Za hišo je to blazno malo, midva sva ravno zdaj v fazi kupovanja, pa za ta znesek še pol hiše ne bi dobila. Moraš povedat, na katerem koncu Slo., pa ti povemo, a je preveč ali premalo. Za ta denar v okolici Bleda ne boš niti hleva dobila, npr. v Prekmurju za ta denar dobiš že lepo, novo, veliko hišo. A je vse za narest, za renovirat? Vložek je odvisen tudi od tega, kdo ti bo renoviral, ali ti bodo obrtniki delali na črno ali po računu….pa tko dalje. Drugač pa važn, da je tebi všeč.

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

Pa kaj vsi mislite da je v prekmurjo res vse tak poceni.Za ta denar dobiš v prekmurju res hišo, vendar kakih 20 let staro in verjetno potrebno obnove. Res tam niso take cene kot v okolici ljubljane. Sva z možem pred kakim letom kupovala hišo tam, tako da imam okvirno predstavo.

Kako naj ti kdo napiše kaj te še čaka če ne ve kakšna je ta hiša?
Lahko moraš renovirat vse ali pa še let nič.

Mi smo kupili 18 let staro in smo pred vselitvijo rušili stene, naredili nove tlake, pod, novo kopalnico. Čaka nas še streha in centralna. In pa seveda komplet oprema hiše.
Lahko bi se pa tudi vselili in to naredili čez 10 let.

Res je, za 75.000 eur v Prekmurju nikakor ne dobiš nove lepe velike hiše, kot pravi Fikreta. Dobiš jo, ampak staro in potrebno obnove.

Prav veliko sfalila nisem, oprosti.

Pa tud nisem veliko sfalila, ta je pa čisto nova.

Lana, v Prekmurju pa še kje JE zelo poceni, če primerjaš z Ljubljano ali Gorenjsko.
Pa plače na tem koncu niso nič višje kot v Prekmurju.

Gledel prve trditve imaš prav, v drugi pa si čisto mimo vstrelila.
Delavec na Petrolu (črpalki) v LJ ima 30% večjo plačo kot pa v MS.

@Fikreta
Od kdaj so Apače in Banovci (okolica Ljutomera) v Prekmurju???
Lepa, nova, velika hiša ??
Prva nima nobene od naštetih lastnosti, druga je vsaj nova, je pa 75 m2, torej je to apartma…
in cena 85T in 95T, krepko presegata “budget” 75 T.
Kaj pišeš o nepremičninah, ki naj bi bile v Prekmurju, če pa sploh nisi od tam, vprašanje, če si sploh že bila v Prekmurju oz. Pomurju.

Srnica, odvisno koliko bi še mogla renovirati, drugače pa hiša ni draga. V Prekmurju oz. Pomurju dobiš za tak denar starejšo hišo, potrebno fajn obnove in v nekem odročnem kraju.

lp,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close