Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ogled parcele

Ogled parcele

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa preverjam ponudbo nepremičnin – zajedljivih posesti. Nekaj lokacij ter parcel mi je všeč in sem se odločila, da jih bom šla tudi pogledat.
Predvidevam, da ogled posesti vodi nepremičninski agent. Zanima me na kaj moram biti pozorna (zapisljivost parcele, vpisana v zemljiško knjigo) in katera vprašanja naj postavljam?
Ali se ogledi plačajo, ali moram podpisati kakšno izjavo, da v kolikor se bom odločila za nakup, da to storim pri dotočni agenciji.
Vesela bom kakršnih koli informacij tudi informacij katerim nepremičninskim agencijam najbolj zaupate.

Vsaka stvar je enkrat prvič.

Hvala Nutry

Vprašaj tudi, če je sedanji lastnik podpisal, da rečmo pusti da gre čez njegovo parcelo vodovod, telefon karkoli. Poznam nekoga, ki je kupil parcelo, potem pa ni mogel gor postaviti hiše tako kot je želel, ker je bivši lastnik dovolil, da gre kar precej od meje čez parcelo vodovod… no pa so potem zahtevani odmiki od vodovoda in je imel probleme s postavitvijo hiše.

Pa pozanimaj se kako je z dovozom, če parcela ni takoj ob cesti, če je ob neki poti, čigava je pot, ali je občinska ali je morda tako da bi imela služnostno pravico…

Kakšne pa so zajedljive parcele?:)

Za ogled nikar ne plačuj, ker to ni splošna praksa. Pogodbo z agencijo ti bodo pa najbrž dali za podpisati, preden te bodo peljali na parcelo.

Zapis parcele v zemljiški knjigi naj ti pregleda nekdo, ki se na to res spozna, saj ti mora znati razložiti tudi morebitne plombe in podobno. Tudi služnosti, če kaj veljajo, morajo biti vpisane v zemljiški knjigi.

Raje plačaj ogled, kot pa da podpišeš pogodbo…pogodbe te bo stala vsaj 500 krat več kot bi te stal ogled…agencija pa tako ali tako dela že za naročnika in to je v tvojem primeru zmeraj prodajalec !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close