Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prednosti/slabosti življenja v vrstni hiši?

prednosti/slabosti življenja v vrstni hiši?

Hvala!

Dosti boljše kot blok, pa slabše kot v samostojni bajti…:))) to je nasplošno
drgač pa itak veš, da vpliva nato še mnogo drugih dejavnikov…od lokacije hiše, sosedov….

Če imaš enega ali drugega soseda zoprnega, je slabše kot v bloku.

S sosedi imaš več kontaktov kot v bloku, ker imate vrt. In že pri ureditvi ograj, nasaditve, preživljanja prostega časa se lahko zaplete.
Enako pri posegih na mejhnih točkah – streha, fasada itd – če je sosed zaguljen, je razlogov za prepir veliko.
Hrup- lahko ga je manj kot v bloku, lahko več – odvisno od levega/desnega desnega soseda.
Vsaj pod in nad tabo ti nihče ne utruja.
Če je denarja za vrstno hišo, svetujem da razmislite, če ne bi bilo bolj smiselno kupiti manjšo, magari starejšo, samostojno hišo.

zadnjič sem šla na obisk h kolegici, ki se je vsa ponosna preselila v bajto.
Katastrofa. Bajte so tako skupaj, da ti sosed dobesedno v krožnik gleda.

mi živimo v manjšem bloku. Smo pa dokupili sosednjo garsonjero in zdaj je prostora na pretek. Pa mi sosed ne gleda če imamo travo pokošeno in soseda ne komentira ureditve mojega skalnika. Le tega namreč imam pred blokom in je balzam za mojo dušo in lepo za pogledat.

No, jaz razliko od zgornjih odgovorov živim v vrstni hiši, prej sem pa v stolpnici. KAr se mene tiče, je razlika neznanska (na boljše). Seveda, še boljša bi bila indvidualna hiša :-)))) verjetno, ker je nimam.
Vsi zgornji razlogi pri nas odpadejo. Poleg tega je bila veliko cenejša od stanovanja enake kvadrature, pa še en avto smo lahko prodali, ker smo na boljši lokaciji. Tko da…odvisno od primera do primera.

Mladost sem preživela v vrstni hiši, zdaj živimo v samostojni. Meni je sploh v današnjem času pri današnjem delovnem času vrstna hiša dobra rešitev. Nimaš nikogar nad seboj in pod sabo, stranske stene so pa tako ali tako dobro izolirane. Veliko manj je dela z okolico, če nisi v končni hiši, ti dve steni grejejo sosedi. Težko, da bi naletel na dva težka soseda, sicer pa obstajajo ograje. Pri nas je bilo 15 vrstnih hiš, pa se ne spomnim, da bi bil kdo med seboj skregan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close