Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine obračun porabljene vode

obračun porabljene vode

Zanima me, ali lahko upravitelj kateri vrši tudi popis vode, lastnikom ki imamo vodomerne števce mesečno pripisuje pribitke v višini do 5 %?
Naj povem da izmed 29 etažnih lastniko eden nima števca za vodo. Ker pa bi potem prišlo na to stanovanje cca. 100 kubičnih metrov vode za plačat se je upravitelj odločil da bo vsakemu izmed nas pripisal 5 % zraven tako da ima lastnik etaže brez vgrajenih števcev za plačat samo 40 kubikov vode, saj tako pravijo, je nemogoče in nerealno da dve osebi porabita 100 kubikov.

Na podlagi česa vam lahko to naredi meni ni jasno. Števce imate zato, da veste koliko porabite in toliko plačate.

Zakaj pa nima to stanovanje svojega števca?
Kaj pa če njemu nekje pušča kotliček, cev, pipa ali pa pere avto itd.?
In vi to plačujete?!? Kje se izgubi tistih 60 kubikov naj raziščejo.

Mislim, da se morate zmeniti stanovalci in to vprašanje postaviti vašemu upravniku.

To stanovanje nima števca predvidevam da zato ker je relativno drag (200 Evrov).
Če mu spušča kotliček ali pa kaj drugega … to sem tudi jaz rekel upravitelju ppa je samo rekel da je tudi ta možnost…
Mi imamo skupni števec kateri kaže npr.1000 kubikov. Seštejejo vse števce po etažnih lastnikih kar prinese 900 kubikov. Pomeni da je 100 kubikov porabil tisti eden ki števca nima. Ker pa sta v tem stanovanju dve osebi pomeni da vsaka porabi po 50 kubikov kar pa pravi upravitelj da ni realno in nam po nevem katerih pravilnikih kar dodaja 5 % pribitka.
To vprašanje sem na forum postavil zato da vprašam ali mogoče kdo v za kak tak pravilnik ker se mi to zdi nelogično.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close