Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prepis nepremičnine

Prepis nepremičnine

Oče bi mi prepisal hišo, katere je lastnik, seveda s tem, da bom poskrbela za njega, ko bo treba. Dogovorila sva se vse.

Kje narediti prepis oz. pri kom, da bo najcenejše?

Hvala in lep dan!

Hej!

To bi bilo pa najbolje urediti s kakšno pogodbo o dosmrtnem preživljanju ali pa preužitkarsko pogodbo. S tem je tudi oče zavarovan. Obrni se kar na najbližjega notarja, saj mora biti taka pogodba v notarskem zapisu. So sicer stroški, ampak boš vsaj mirna, da je narejeno tako kot mora biti.

LpS

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Tudi jaz ti priporočam notarja. V obliki notarskega zapisa.

Res da nekaj stane a je potem tako kot mora bit in nimaš kasneje kakih frk. 🙂

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

In potem to, kar je v obliki notarskega zapisnika, drži in mogoče spodbijati?

Če je pogodba v obliki notarskega zapisnika stvari ni moč spodbijati. Notar prebere celotno pogodbo, vse stranke morajo biti navzoče, opozori na morebitne posledice neupoštevanja pogodbe, ipd. Vse stranke se potem podpišejo.

Če je pogodba samo overjena je pesem drugačna, potem notar ni odgovoren za vsebino pogodbe med strankama in je prostora za manevre.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Pokec, pa to veš iz lastnih izkušenj ali delaš na tem področju? Imam prijatelja, ki ga bivša toži za večji delež na skupnem stanovanju; narejen je bil notarski zapisnik. Torej bivša dejansko nima nobene možnosti, da uspe? Hvala za odgovore.

Govorim iz lastnih izkušenj.

Pogodbo v obliki notarskega zapisnika sem delala lani (kreditna pogodba med mano in banko) in je bilo tako. Seveda pa je pomembno tudi kaj je napisano v pogodbi in če so tam kakšne luknje, ki se jih da “izkoristiti”. Notar namreč pogodbo preuči, da lahko vse stranke seznani z njeno vsebino in opozori na morebitne pravne posledice, ki iz nje izhajajo. S svojim podpisom tudi jamčiš, da je notar to dejansko storil.

Glede bivše pa ne vem, v pravu je vedno možnost, da stvari ne grejo po regeljcih. Vsaj po mojih izkušnjah, še posebno v slovenskem ne.

Pokec, hvala in lep dan še naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close