Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kako ves

kako ves

da je najemodajalec prijavil najemnika davcni?

Zakaj bi pa to moral vedeti oz. koga pa to zanima? Sicer pa drugače kot tako, da se o tem “pozanimaš” na DURSU, najbrž ne gre.

v primeru da jaz najamem in ce zelim vedeti….ne za kakega iks ipsilona

Če hočeš ti prijavit začasno bivališče moraš imeti dovoljenje lastnika ali pa potrjeno najemno pogodbo.
Če je on prijavil najem stanovanja je moral oddati 4 podpisane izvode najemne pogodbe na Upravni enoti. ( 1 ostane UE, 1 dobi davčna in dve poštemplane dobi nazaj)
V nasprotnem primeru da te ni prijavil nima potrjenih pogodb kar pomeni da se ti ne moreš prijavit.

ja menda sem lahko prijavis za stalno biv.tudi ce nimas pogodbe,vsaj tako je rekla ena ko sem bila na ogledu za eno najemnico. sicer pa mene zanima prijava na davcni, da je vse korektno…vseeno hvala za odg.

Ne bo res, še moja žena se ni mogla prijavit v mojem stanovanju. moral sem ji napisat dovoljenje da se lahko prijavi za stalno v stanovanju ki je napisano name!!!!
Če bi bilo tako kot ti opisuješ potem se grem lahko jaz prijavit za stalno v tvoje stanovanje in se vselim pa me ne moreš ven vreči!

Glede davčne je pa takole:
Najemodajalec mora oddajo stanovanja prijaviti v 30 dneh na Upravni enoti in oni potem pošljejo en izvod pogodbe naprej na davčno. ( Sem že zgoraj napisal) Najemodajalec potem v začetku leta odda posebno napoved o dohodkih iz naslova dajanja premoženja v najem!

ne moreš se prijavit, če nimaš pisnega soglasja lastnika.

Če te je lastnik prijavil potem ti bo dal en potrjen izvod pogodbe, v nasprotnem primeru te sigurno nima prijavljene.

pardon
ne za stalno ampak zacasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close