svetlanine pravljice
Sem šla prav firbcat…
– 60 pravljic v slovenskem in angleškem jeziku
– 843 strani
– format 195 x 25 mm
– vrhunske ilustracije mednarodno priznane ilustratorke Alenke Sottler
– dvobarven tisk
– omejena naklada 800 izvodov
– dodatno darilo: na notranji strani ščitnega ovitka ilustracija, lahko se obesi na steno
Glede na to, da je knjiga kar zajetna, da so pravljice v dveh jezikih, in glede na to, da za vsak romančič, ki ga izdajo s trdimi platnicami hočejo 30, 40 EUR niti ni takoooooo strahotno veliko. Čeprav bo naša družina brez te knjige.
Da se ne sprašujete je prav, da vam kar naravnost odgovorimo. Vse kar je napisal Kdobivedu drži, drži pa tudi naslednje:
– kdor ve, kako je s stroški prevodov, tiska in drugimi stroški za nastanek take knjige, vprašanj o ceni ne postavlja;
– gre za 60 najboljših pravljic Svetlane Makarovič po njenem izboru – tudi Armani ni poceni in za vsakogar;
– cena pravzaprav pomeni samo 10 povprečnih slikanic po redni ceni v knjigarnah;
– za primerjavo mogoče še tole: Zakon o delovnih razmerjih, ki ga je financirala država (torej davkoplačevalci) stane 225 €.
O izjemnosti ilustracij Alenke Sottler pa ne moremo razpravljati na tak način oziroma raje to prepustimo strokovnjakom.
Prijazen pozdrav iz založbe Miš
Primerjava z Armanijem, predvsem pa dodatek, da “ni poceni in za vsakogar”, je nevreden slehrnega komentarja.
Radi smo brali in še bomo brali Svetlanine pravljice. Drobne, večno žive slikanice gredo iz roda v rod in Pekarna Mišmaš s svojo uglasbeno “Dobro jutro, dobro jutro, vi ste pa že zgodaj vstali …” nam je bila kar nekaj let jutranja budnica.
To je tisto, kar je trajno.
Knjige, vsaj nekatere so postale kar drage. Kvaliteten avtor, kvalitetna knjiga, vsekakor pa mislim, da imamo pri nas še več odličnih piscer. Kot sem že omenila v nekem drugem komentarju, sem obiskala letošnji sejem, pa založbo Miš, kupila pr njih luštno knjižico in še na 9 založbah po eno knjigo, pa me je tako deset knjig (nekaj za odrasle, nekaj za otroke)stalo 170 Eur in mi bodo služile kot darilo ob prihajajočih praznikih. Seveda, kolikor časa bom še redno zaposlena, nakup še nekako gre. Mogoče bo nova ministrica res znižala davek na knjigo, kot je to rekla neka gospa v eni od založb.
Saj tista primerjava z Armanijem ni tako napačna. Ja, morda smrdi po elitizmu, ampak tukaj je morda tako kot sicer z umetninami. Čeprav si “navadni smrtniki” ne moremo privoščiti recimo del priznanih umetnikov, jih še vedno lahko občudujemo v za nas finančno primerni obliki. Še vedno lahko naše stene krasijo v takem ali drugačnem formatu, pa nam je delo še vedno šeč in blizu, čeprav imajo “original” drugi.
Tale knjiga je morda krasna in res vredna svojega denarja, ampak – za moj TRR pač predraga. Naj jo imajo tisti, ki si jo lahko privoščijo. Jaz Svetlanine pravljice imam doma, še moje, zdaj jih z veseljem prebira moj naraščaj. Če dobro pomislim, niti ne bi zamenjala knjige, ki ima moj pečat (zmahano hrbtišče, kakšno kraco) z eno tako krasno lepo novo, ki bi se najbrž prašila na polici, ker bi se mi jo zdelo škoda, ker sem zanjo dala tretjino plače.
Glede davka na knjigo! Ponavadi se na začetku obljublja s strani politikov marsikaj, kar kasneje ostane pri besedah. Zato sem že vnaprej skeptična. Bi bilo pa lepo, če bi bil davek ničelni, ker bi to pomenilo nižje cene knjig. Vsaj tako upam?
Glede cene Svetlaninih pravljic. Avtorica ima rada ekskluzivo, v čemer ne vidim nič slabega. Navsezadnje zakaj pa ne, če ji to nekaj pomeni in si tudi lahko privošči. Njene literarne stvaritve za otroke so na splošno tako dobre, da so po mojem mnenju “večne”.
Me pa ob tem zanima, ali tudi knjižnice odkupujejo to knjigo po tako visoki ceni.
In ti, šecjen, misliš, da lahko dobiš Svetlanine pravljice z zlato obrezo za ušivih 210 ojrov? Japajade ;-).
http://www.emka.si/artikel/366176/Svetlanine-pravljice-Svetlana-s-fairytales-bibliofilska-izdaja
In ti, šecjen, misliš, da lahko dobiš Svetlanine pravljice z zlato obrezo za ušivih 210 ojrov? Japajade ;-).
http://www.emka.si/artikel/366176/Svetlanine-pravljice-Svetlana-s-fairytales-bibliofilska-izdaja%5B/quote%5D
Ja, kje so časi, ko je blo jurja za knjigo tkooooo malo…
ah, dejte no. po Slovenskih cestah se vozijo ogromni, potratni džipi, ljudje zanje celo stradajo, 210 € za knjigo pa se vam zdi nezaslišano veliko!
to je pač stvar osebne kulture in pa tega, za kaj si pripravljen zapraviti svoj denar.
itak pa nihče ne stoji s pištolo na vaših sencih in vas sili, naj kupite.
Katerakoli knjiga podobnih dimenzij stane 100€, zato se mi zdi cena povsem primerna če hoče biti malo elitna. Umetnost je vedno bila elitna in kakor se mi zdijo žepnice za “lahke” romane pametna ideja, je greh v to ceneno obliko stlačiti recimo roman nobelovega nagrajenca.
Tudi v restavraciji ne dobiš zrezka na “rosfrei” krožniku kot pasulj v menzi.
No, mi bomo to knjigo kupili. Moja sestra si jo je zaželela za diplomsko darilo. Kul, ne! Pa bo naša tamala loh k tetici hodila brat “tavelko, talepo” knjigo!
Men se zdi 210 evrov tudi veliko, se mi zdi pa tudi knjiga vredna toliko. Knjigo so zgleda čist razvrednotene postale. Za vsak cizlmizl meče folk po par sto evrov, za eno knjigo pa bohnedej. Pa bo knjiga sigurno dlje trajala in več generacij. Ne bo se pokvarila, ne rabi servisa, ne bo zastarela, ne bo postala, prevelika, premajhna. Oguljena bo imela še večjo žlahtnost.
Kdor jo hoče, naj jo kupi, kdor pa noče, pa ne. Pa mir!
Knjigo sem dobila kot darilo, bi si jo pa sicer slej ko prej kupila tudi sama.
Sedaj zavzema posebno mesto na moji knjižni polici, saj je edina knjiga, ki mi vzbujaja takšne občutke nostalgije in spomine na otroštvo, ter je istočasno umetniško delo. Je tudi zelo lepo izdelana, tako da se mi cena ne zdi previsoka.
Po drugi strani pa seveda takšna cena pomeni, da si je nikakor ne bo mogel privoščiti vsak, ki si jo res želi. Tukaj pa seveda ni kakšne pametne rešitve.
Lep pozdrav
Andreja
Sami0804, če predpostavim, da bi si zaželela Svetlaninih pravljic, kje bi dobila to knjigo rabljeno?
Cena je res visoka, vendar se strinjam z mamaroziniNN – Kdor jo hoče, naj jo kupi, kdor pa noče, pa ne. Pa mir!
Lahko pa si kupite tudi Svetlanine posamične knjigice pravljic.
Lp in veliko berite in se čim manj jezite!
Pozdravljeni,
če še vedno kdo išče knjigo Svetlanine pravljice, jo imam jaz. Dobila sem jo kot darilo, vendar je nisem uporabljala prav dosti.
Če koga knjiga še vedno zanima, mi lahko piše na mail nina.podjed10@gmail.com in se dogovorimo za ceno.
Lep pozdrav