Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Velika ali mala začetnica?

Velika ali mala začetnica?

Če napišem, da sem prejšni teden opravljala izpit iz TEHNOLOGIJE PROMETA, to zapišem z veliko ali z majhno začetnico? Verjetno se zapiše z veliko, glede na to, da je to ime določenega izpita, ali ne?

Z malo.

jaz mislim da z malo začetnico.

Tudi stvarna lastna imena se pišejo z veliko. Predmet se imenuje Tehnologija prometa, zato, se napiše

izpit iz Tehnologije prometa.

tako študijski programi, kot predmeti se pišejo z veliko začetnico

http://www.fpp.edu/page.php?block=programi_studijski_uni_tp

To so občna imena in se pišejo z malo začetnico. Saj se predmeti v šoli tudi pišejo z malo, npr. slovenščina, matematika ipd., torej je logično, da se tudi predmet tehnologija predmeta piše z malo.

Med stvarna lastna imena pa spadajo imena ustanov, podjetij, organizacij, naslovi knjig, gledaliških predstav …

Jah, glede na to sem tudi jaz v dilemi ker pišem seminarsko pa morem nnapisat seminarska naloga pri predmetu —-

V tem primeru ni dvoma, izključno velika začetnica, torej pri predmetu Ime predmeta; v tem primeru gre namreč za imenovalni prilastek in velika začetnica označuje lastno ime predmeta.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

moreš ali moraš?

New Report

Close